Вдъхновени от формата на едноименната подскачаща играчка, тези бисквитки са бързи, лесни, невероятно вкусни и много подходящи за споделяне.
Необходими продукти:
3 яйца
90 гр захар
90 гр брашно
Половин опаковка набухвател
За плънката:
Мармалад, течен шоколад или крем по вашизбор
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата и захарта. За целта не е задължително използването на електрически миксер, но ако разполагата с такъв можете да го използвате за ваше улеснение.
2. Смесете брашното с набухвателя и прибавете към яйцата и захарта. Бъркайте докато се получи гладка смес без шупли.
3. След като сте приключили с приготвянето на сместа, пригответе и тавата, в която ще печете бисквитките, застилайки я с хартия за печене.
4. С помощта на супена лъжица взимайте от сместа и я изсипвайте в тавата създавайки малки дискове. Натиснете с вилица, за да оформите. След изпичането можете да дооформите дисковете с помощта на чаша.
5. Печете бисквитките на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 10–12 минути.
6. След изпичането оставете бисквитките да изстинат.
7. Voilà! Вече сте готови да „сглобите“ вашите Йо–Йо бисквити, намазвайки единия диск с плънка по ваш избор и похлупвайки с друг диск.