Първият месец от лятото отваря феноменален късмет за зодия Близнаци, който буквално ще преследва представителите на този знак до 10 юни 2025 г. Работата е там, че до тази дата планетата на късмета Юпитер ще бъде във вашето съзвездие, което ще донесе изпълнение на желанията, напредък в романтичния живот и нови, финансово изгодни оферти. Дори и да ви се струва, че всичко това не може да ви се случи, опитайте се да направите крачка към Вселената през юни 2024 г. и тя ще ви отговори стократно. За вашия знак късметът ще отвори портите си, ако отидете да учите, позволите си да живеете в чужбина за няколко месеца или започнете да се занимавате по-активно с мирогледа си. Това включва както работа с психолог, така и усвояване на нова професия, свързана с вашата. Това ще помогне особено на необвързаните Близнаци, защото през юни 2024 г. (и през цялата година) любовната тема зависи от това колко активен е вашият начин на живот.

Според хороскопа на Близнаците през юни 2024 г. започва щастлива серия. Дългогодишните проблеми най-накрая намират решение, откриват се широки хоризонти за кариерно развитие. Време е да започнете да работите по нов начин, като оставите неуспехите в миналото. Лесно подвижните Близнаци възприемат положително промените, бързо се ориентират в случващото се. През месеца на Близнаците животът кипи, очакват се интересни събития и внезапни срещи: в състояние на смелост дори невъзможното е възможно. Трудностите очакват свободните Близнаци, ягодовото пълнолуние през юни ще бъде важен момент, когато отчаянието ще достигне своята кулминация. Ако нямате късмет в любовта, не е нужно да се програмирате за самота. Може би срещата не е далеч.
Целите, поставени през първите дни на юни, ще се отличават с добре обмислени стъпки. Ще се окаже, че трябва да се отървете от всичко излишно, в частност от неефективните инструменти. Хороскопът на Близнаците в действията си съветва да се съсредоточите върху мнението на колегите. Благодарение на сътрудничеството ще бъде възможно да се реализира напълно планът, а резултатите ще бъдат впечатляващи. Венера в Близнаци ще донесе късмет в бизнеса, което ще се отрази положително на самочувствието. Намирайки се в стихията си, Близнаците ще се развеселят и ще решат да се захванат с непостижимото. Не отлагайте желанията за по-късно, напълно възможно е да си позволите да се впуснете в пътуване. Ще има възможност да си купите изгодна екскурзия и да си починете чудесно в искрена компания.

Новолунието на 6 юни е във вашия знак – вие буквално ще излъчвате красота, защото Венера ще бъде във вашия знак заедно със Слънцето, Юпитер и Луната! Може да имате нова любов или поне да ви поканят на среща. За много Близнаци Новолунието ще донесе нов облик и може да искате да изглеждате по-романтични и женствени, да вплетете цветя в косите си или да носите плисирани рокли в меки, пастелни нюанси. Бъдете сигурни, тези вътрешни „желания“ всъщност идват от интуицията – вашият Висш Аз знае, че в живота ви скоро ще възникне любовна афера!
До средата на месеца финансовото положение ще се подобри, което ще подобри и настроението ви. Парите идват в равномерен поток, материалната помощ ще се добави към основния източник на доходи. Според общия хороскоп за Близнаци през юни 2024 г. можете да си позволите малко повече от обикновено. Не можете да стъпвате на гърлото на желанията, това е вредно за здравето. Но можете да харчите пари с апетит. Позицията на Меркурий в Близнаци диктува определени правила и призовава да се следва мотото: трябва да се живее в удоволствие. Тъй като такава позиция е близка до Близнаците, те във всеки момент ще обърнат ситуацията в своя полза. Всичко гениално е просто: парите са свършили - ще се намерят желаещи да вземат заем, преговорите са увиснали - разговор в неформална обстановка ще реши въпроса.

Пълнолунието на 22 юни ще се проведе във вашия сектор на семейния капитал и трансформация. от една страна, можете да разрешите важен въпрос относно голяма сума пари. Например ще получите одобрение за ипотека, заем или ще регистрирате наследство. От друга страна, същият този сектор е отговорен за промените в живота - нещо, което е свързано с вашата цел в живота и дори вашата цел може да се промени. Диспозиторът на пълнолунието Сатурн ще бъде във вашия сектор на постиженията, така че наистина може да почувствате както триумф, така и лек страх или адреналин от предстоящите промени. Това е нормално, защото през юли отново ще имате пълнолуние в същия дом и отново ще изпитате ярки емоции.
Ако обаче търсите динамичен интимен живот, тогава Пълнолунието на 22 юни в Козирог може да ви донесе ярки преживявания с мъж с висок статус. Вероятно ще е поне със 7 години по-голям от вас, може би от сферата на медицината, морския бизнес или като цяло от чужбина.
Прекалената разговорливост в края на юни може да ви изиграе лоша шега. Разбира се, че искате да се похвалите с постиженията си и дори да изложите плановете си, но искреността не винаги е подходяща. Хороскопът за юни за Близнаци напомня: щастието обича тишината. Преди да споделите информация, трябва да помислите какви могат да бъдат последствията. Тъй като Марс в Телец означава консерватизъм, макар и не толкова ясно, но мирогледът ще се промени. В действията на Близнаците ще се появи предпазливост, а в разсъжденията - обмисленост. Благодарение на това старите проблеми ще бъдат успешно решени, животът ще поеме по нови коловози. Време е да придобиете здравословни навици, като се откажете завинаги от алкохола и цигарите.
Важно е, че на датите на средната точка между затъмненията - 21 и 29 юни - можете напълно да промените собствената си съдба. Тези дни енергията на Трикстъра ще се включи, когато можете да обърнете всичко по начина, по който искате. Вероятно ще направите нещо, което ще помните дълги години като едно от най-кармичните си решения. Черната Луна от 30 юни в сектора на любовта може да донесе афера или свалка, която ще ви завладее – доверете се на този процес. За много Близнаци обаче преминаването на Черната Луна през Везни може да доведе до бременност – това е едно от най-честите явления по време на този транзит.