Войната между Русия и Украйна, която вече 2 седмици се е настанила в животите ни, започва да придобива сериозни измерения.

На 10-ти март, според източници, Русия нанася въздушен удар в обсадения пристанищен град Мариупол. При атаката са нанесени сериозни щети на детска болница, а според първоначалните данни ранените са 17 души.
Малко след това в социалните мрежи се появиха снимки на бременни жени с множество наранявания, които се опитват да се измъкнат от руините на болницта. Снимките са потресаващи и много тъжни.

В същото време, Русия обяви тези снимки за фалшиви като обясни, че на снимките се вижда една и съща жена, която всъщност е бюти блогър. Според Русия, с помощта на грима, тя си е направила „рани“ по лицето и е снимана с цел пропаганда.

 

Надин Дорис, министър на културата на Обединеното кралство, осъди туит на руското посолство в Лондон, който идентифицира окървавената пациентка като „Мариана“ – блогър от града. Туитът, който вече е изтрит заради нарушаване на „правилата за публикуване“ на Туитър, твърди, че момичето „играе“ ролите на две жертви в снимки, за които се твърди, че са направени от „пропагандист“, който всъщност е фотограф на уважавания новинарски канал Асошиейтед прес.

Самата инфлуенсърка, Марияна Подгурская, която е в напреднала бременност, не коментира обвиненията и не отговаря на въпросите на служителите. Жертва или участник в пропаганда, едно е сигурно: тя е бъдеща майка, която със сигурност се тревожи за бъдещето на детето си. 

А ние ще следим развръзката на случая и ще информираме, когато се появи нова информация.