Пред изданието Брад говори за любовта, загубата, бащинството и как е успял да продължи напред след раздялата.

В първото си интервю пред сп. GQ Style, което е след раздялата със съпругата му Анджелина Джоли, актьорът Брад Пит разкава какво е преживял около развода си.

„Имах усещането, че умирам. Бях като кух отвътре. И най-големият проблем беше алкохолът“, разказва актьорът. Оказва се, че Брад е имал много сериозни проблеми и както сам споделя, е „пиел толкова много, че можел да надпие руснак със собствената му водка“. Именно алкохолът му е попречил да се вгледа в проблемите на семейството си, предаде Офнюз.

„С Анджелина ударих джакпота, но не успях да го осъзная. Сега вече е късно“, споделя той. Според него друг проблем, освен пиенето, е фактът, че не е обръщал достатъчно внимание на децата си. Той разказва, че е бил вманиачен в работата си и е изпуснал много от развитието им.

„Децата са изключително деликатни. Родителите им трябва да бъдат до тях и да ги учат кое е правилно и кое – не. Те са като гъба и попиват всичко, което чуват и виждат. Този развод беше шамарът, който ме върна в реалността. Терапевтът ми е много добър и ми помага да се вгледам в себе си, за да израстна и да стана добър баща“, заяви Пит.

„Полагам голямо усилие да се възстановя. Вече шест месеца не пия. Сега любимата ми напитка е сок от боровинка с газирана вода. Имам най-чистия уринален тракт в цял Лос Анджелис“, смее се актьорът.

През 2016 година Анджелина Джоли учуди целия свят, като подаде молба за развод. В молбата актрисата обяснява, че с Брад имат непреодолими различия и иска пълно попечителство на децата.