Полетът на авиокомпания Lufthansa от Богота до Франкфурт на 26-ти юли е бил по-специален от обикновено.

38-годишната българка Десислава роди преждевременно по време на полета.

Малкият Николай и майка му Десислава са добре, а ето и какво е историята на това невероятно раждане в облаците.

На 25-ти юли в 21 часа местно време самолетът излита от Богота с крайна точка на полета Франкфурт. На борда на самолета е имало 13 членове екипаж и 191 пътници. Изведнъж Десислава изпитва симптоми на преждевременно раждане. Екипажът на Airbus A340-300 реагират светкавично, като правят всичко възможно да осигурят максимално добри условия за раждане. Те преместват пътниците в предната част на самолета, за да се образува временна родилна зала в задната част, която е затворена с преграда. За щастие на всички раждането протича без усложнения.

Николай се ражда над Атлантическия океан на височина около 11 800 метра.
Капитанът на полета взима решение да приземи самолета на най-близкото летище, за да получат Десислава и Николай медицинско съдействие. Ето защо самолетът се е приземил в Манчестър, но броят на пътниците вече е с един повече – общо 192-ма.

Майката и детето са предадени н медицински екип и полетът продължава по първоначалното си направление.

Курт Майер, капитанът на полета, споделя, че полетът е бил изключително емоционален: „Освен раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми“. Той признава, че за 37-годишната му практика това е първият подобен случай и е щастлив, че майката и бебето са добре.

Много авиокомпании позволяват да летят до 36-та гестационна седмица. Авиокомпания „Lufthansa” съществува от 1965 година и до момента това е едва 11-тото бебе, което е родено по време на полет.