Много е трудно да си представи човек какво трябва да се направи, за да бъде заставен Козирога да си отмъщава - тях практически няма с какво да ги засегнеш.

Например, да предположим, че сте имали възможност да го подразните, като засегнете неговата любов. Това е лошо, но отмъщение все пак няма да има, а само последователно изживяване на всичко, свързано с тази любов. Ако трябва да сме точни, Козирогът съвсем няма да прави каквото и да било по-специално в това направление. Просто вече вероятно е успял да се окопае там много по-рано и много по-добре от вас, а после всички лостове на действие са в неговите ръце.

Може да има и по-тежък случай – това значи да сте успели да извикате у Козирога антипатия по някакъв неизяснен повод. Става обаче дума за антипатия, която така го е засегнала, че е успяла да го нажежи до бяло. Тогава той става способен на всичко, на което е способен представителя на зодия Дева, само че в хипертрофирани размери. Но ако за нея е достатъчно да затвори кранчето ви и да си замине, то Козирога обезателно трябва и да смени съдържимото, което тече по това кранче и то по възможност с някакъв отровен заместител.

Това обаче не е достатъчно и затова той после просто ще седи и ще наблюдава какво ще стане. Да се преодолее отмъщението на Козирога е възможно само с масирани бомбардировки на мястото, което обитава, само че в радиус от триста километра и десетки денонощия непрекъснато.