Сигурността, стабилността и безопасността са трите стълба, на които се крепи началникът Козирог. Той е толкова решителен, целенасочен и усърден, че в това отношение могат да му съперничат само Телецът и Скорпионът. Естествено е такъв ръководител да има големи очаквания по отношение на онези, които работят за него.

От всички знаци Козирозите са може би най-практичните, добре организирани, търпеливи и работливи. Това не са отрицателни черти – повечето лидери ги притежават. Онези, които са работили за Козирози обаче, често ги оценяват като сковани, сноби, праволинейни и скучни. Тази преценка е вярна само отчасти.

Козирозите имат странно чувство за хумор. Те са изключително съвестни и изпълнителни и държат на думата си. И очакват от другите да се държат по същия начин. В противен случай побесняват и стават агресивни. Това обаче може да се очаква закономерно от някого, който не просто има принципи, но ги спазва. Снобизмът на Козирога е резултат от неговата резервираност и неспособност да общува свободно и без задръжки. Той е скучен, защото не обича да разкрива чувствата си. Сковаността му обаче не може да се отрече – тя със сигурност ще ви изкара от нерви.

Не прахосвай и не искай твърде много, е мотото на вашия началник. Неговият офис не е красив салон – там няма да намерите никакви излишности. Козирогът се изкачва до върха с тежък труд и решителност. Веднъж стигнал там, никой не може да го помръдне. Той е способен да поеме големи проекти и да ги доведе до успешен завършек. Ако сте работили с него в продължение на няколко години, можете да разчитате, че ще ви помогне по всякакъв възможен начин.

Козирогът не е щедър на приятелство, нито разточителен на жестове, но той ще ви направлява със сигурна и стабилна ръка. Сто процента сила без превземки (или почти без превземки) е точното описание на обичайния представител на този знак. Ако искате да постигнете успех по сигурен и стабилен начин, той е вашият човек!