Каквото и да си говорим, акнето е гадно и всичко, което искаме, е просто да изчезне веднъж завинаги! И никога, никога, никога да не се появява отново! Надали ще сгрешим, ако кажем, че за всяка от нас, то е може би третото най-ужасно нещо след Първата и Втората световна война, особено след като си вече веднъж останахме излъгани, мислейки си, че повече няма да се сблъскаме с него след като тийнейджърството остане в миналото. Е, може би в някой друг живот...

Да, кожата ни има много врагове, в това число прекомерната топлина, ултравиолетовите лъчи, замърсяванията от околната среда... Но добавяйки към всичко това досадната мазна кожа и акне, всичко друго започва да изглежда някак си една идея по-розово. А най-ужасяващото е, когато най-добрата ни приятелка няма и следа от каквато и да е пъпчица! Ето в такива моменти животът наистина изглежда несправедлив. И въпреки, че нито мазната кожа, нито акнето са животозастрашаващи състояния, те често могат да създадат дълбока емоционална болка и неприятни емоции за тези, които страдат от тях.

За съжаление, кожните несъвършенства в повечето случаи не се влияят от съветите на близки и приятели, затова един от най-ефективните начини за избягване на тези ненужни тревоги си остава въоръжаването със знания как най-правилно да се справим с тях. Разбира се, здравата и красива кожа изисква грижи, постоянство, време и наистина добри продукти, които не само да повлияят, но и да се справят с проблема и които задължително да са правилно подбрани за индивидуалния тип кожа.

Ето защо експертите в грижата за мазната и акнетична кожа от Eucerin за пореден път вплетоха знания и усилия, създавайки серията Eucerin® DERMOPURE, чиято основна задача е грижа, която спомага за контрола върху кожата! Проблемната кожа, склонна към акне, е изключително чувствителна към всякакъв вид раздразнения, затова на първо място е изключително важно да се осъзнае важната роля на нежното почистване на лицето и сутрин, и вечер. Почистващите продукти от серията на Eucerin® DERMOPURE имат траен ефект върху несъвършенствата, млечната киселина в тях отваря порите, докато амфо-тенсидите нежно премахват грима и излишния себум.

Eucerin® DERMOPURE Измиващ гел за лице нежно отстранява излишния себум, почиства порите от грима и замърсяванията, докато Eucerin® DERMOPURE Мицеларен разтвор улавя като магнит замърсяванията и следите от грим, осигурявайки и приятното усещане за свежест, без да дразни нежната кожа или да разрушава естествената ѝ овлажняваща бариера. 

Само по този начин вечер се отстраняват нечистотиите и следите от грим, натрупали се през деня, а сутрин подготвяме кожата за последващата грижа, която идва в лицето на Eucerin® DERMOPURE Тоник за лице, чиято формула отваря запушените пори, без да изсушава. Веднъж седмично се препоръчва нежно ексфолиране с Eucerin® DERMOPURE Ексфолиращ гел за лице, чиито натурални микрочастици действат в дълбочина, премахвайки мъртвите клетки и отваряйки порите, за да почистят нежно и подобрят цялостния вид на кожата.

Разбира се, правилната грижа започва с почистване, но не свършва до там. Проблемът с мазната и склонна към акне кожа може да бъде атакуван дори когато спим. Тайната на ефективното действие на Eucerin® DERMOPURE Обновяваща грижа за лице се крие в съдържащия се в нея Хидрокси комплекс, който е високоефективна комбинация от пилинг агенти Гликолова-, Салицилова- и Полихидрокси – киселина, подпомагащи обновяването на кожата, отпушването на порите и отстраняването на мъртвите клетки. Eucerin® DERMOPURE Стик-коректорът за лице има двойно действие, като едновременно редуцира пъпките и покрива несъвършенствата. Добрата новина е, че и този път специалистите са се погрижили за неприятното лъщене, следствие от омазняването на кожата, което много лесно може да се отстрани, благодарение на Eucerin® DERMOPURE 8-часов Матиращ флуид за лице. Той подпомага за регулирането на зачервяванията и съдейства за регулирането на производството на себум, като по този начин подпомага възстановяването на контрола над взискателната и проблемна кожа, склонна към акне.

При медикаментозна терапия, oт Eucerin препоръчват използването на Eucerin® DERMOPURE Интензивен Успокояващ Крем, чиято задача е да помогне за облекчаване на страничните ефекти, предизвикани от медикаментите против акне.

Е, оказва се, че пътят към една постоянно чиста и красива кожа, не е толкова труден, нали? Просто запомни едно - най-важното нещо в борбата ти срещу несъвършенствата, се крие в това никога да не се отказваш! Защото колкото и трудно да е, единствено постоянството води до видими резултати!