Шести юли е един от най-горещите дни в годината и то не защото живачните термометри го твърдят, а защото днес празнуваме Световния ден на целувката. 
 
В различните страни денят на целувката се чества по различен начин. На тази дата в центъра на Санкт Петербург излизат стотици младежи с табелки, на които пише „Целуни ме!”, в други градове в Русия се организират специални турнири за влюбените двойки – очите на мъжете се завързват и девет дами ги целуват, докато те познаят коя от всички е тяхната любима. А вие бихте ли участвали с вашата половинка?
 
Ето и няколко интересни факта, свързани с целувките:
 
  • Дни като днешния са подходящи и за поставяне на рекорди. Така се случва и през 1990г. в САЩ, когато американецът Волфрам успява да целуне 8001 човека в рамките на 8 часа. 

  • Най-дългата целувка, която сме виждали на екрана до този момент е от филма „Ти си в армията”, в който Джейн Уман целува Регис Томей в продължението на 3 минути и 5 секунди

  • От друга страна, филмът „Дон Жуан” от 1926г. поставя рекорд за най-много целувки на екран: 191.

  • Учените смятат, че редовните целувки имат терапевтичен ефект, тъй като дългата страстна целувка не само понижава кръвното налягане, но и намаля количеството холестерол в кръвта, както и риска от сърдечен удар

  • Наскоро се появи и наука, която изучава физиологичните и психологическите действия на една целувка – филематология
 
Екипът на Dama.bg ви е предлага да изгледате видеото с най-романтичните филмови целувки и ви съветва да целувате повече, а ако любимият ви човек не е наблизо, то не пропускайте да му изпратите въздушна целувка!