Високи температури, много зеленина и красиви цветя – късната пролет е любимото време на мнозина. Но макар сезонът да е наистина приятен, той често се оказва истинско предизвикателство за хората с алергии.

Симптомите на сенната хрема най-често се определят със зачервени очи, подпухнало лице и постоянно дразнене в лигавицата на носа. Всички те носят със себе си огромен дискомфорт, но рядко се замисляме как сезонът на алергиите се отразява върху кожата ни.

Истината е, че хората с чувствителна кожа забелязват, че тя не изглежда никак добре в сезона на алергиите. Тя е раздразнена, зачервена, нетолерантна, много суха и реагира на всяко докосване, предизвикавайки усещане за сърбеж. Добрата новина е, че можем лесно да успокоим кожата през този сезон и да възвърнем красивия ѝ вид.

Кокосово масло

Кокосовото масло може да използва при различни кожни проблеми, но е най-известно като мощен природен хидратант. Приготвянето на тази маска е лесно, отнема съвсем малко време и оставя кожата успокоена и сияйна.

Просто разтопете 2 с.л. кокосово масло на водна баня или за 10 секунди в микровълновата. След това просто го нанесете на лицето и изчакайте 20 минути. Можете да оставите маската и по-дълго в зависимост от нуждите на кожата. 

Овесена каша на прах

Приготвянето на тази по-специална маска отнема само няколко секунди. За целта е необходимо да смесите 3 с.л. овесена каша на прах или сварена с 5 с.л. дестилирана вода до образуването на мека паста. Нанесете пастата върху лицето, както и върху всички части от тялото, които се нуждаят от успокояване.

Оставете пастата да подейства за 15 минути и изплакнете със студена вода.

Не забравяйте, че овесената каша трябва да е или сварена, или на прах, тъй като суровата има ексфолиращо действие и не е подходящо за нетолерантна кожа.

Силата на студената вода

Най-бързият и лесен начин да успокоим раздразнената кожа е със студена вода. Независимо дали става дума за студен компрес върху лицето или пък студен душ.

Единственият недостатък е, че приятното действие на студената вода бързо отминава.

Правилната грижа за нетолерантна кожа

Независимо какви грижи полагаме за кожата със специални маски, не бива да забравяме, че тя се нуждае от сигурна и постоянна защита всеки ден. Ето защо е изключително важно да ѝ дадем всичко необходимо, особено в сезона на алергиите, когато тя е подложена на сериозни изпитания.

За да улеснят всички хора с чувствителна кожа, от La Roche-Posay създадоха серията Toleraine. Тя се грижи именно за дълготрайния комфорт на кожа, склонна към алергии.

Грижата за нетолерантната кожа започва още с почистването ѝ. Ето защо е добре да заложим на измиващ крем или флиуд, които не я изсушават допълнително. Почистващите продукти от серията Toleraine има грижата да почиства кожата в дълбочина, без да предизвиква раздразнения.

След това идва ред на използването на подходящия крем. Пребиотичната грижа Toleraine Sensitive успокоява, хидратира и защитава кожата на лицето. Пребиотиците в крема играят ролята на защитна стена, като не позволяват на вредните външни влияния да се отразят на кожата.

Дамите, които търсят не само добра грижа, но и продукт, който съчетава ползите на крем с фон дьо тен, могат да се доверят на Toleraine Sensitive Le Teint. Той дава на кожата съвсем леко покритие, изравнява тена и прикрива дребните несъвършенства. Кремът осигурява на кожата жадуваната хидратация и успокоение, комбинирани с цветно покритие. 

Сезонът на алергиите вече е тук и точно сега е моментът да подарим на кожата си грижата, която наистина заслужава. Най-хубавото е, че можем лесно да се справим с раздразнената и нетолерантна кожа и да се наслаждаваме на хубавото време навън.