Температурите се покачват все повече и лятото напомня за себе си. Сигурни сме, че и вие нямате търпение да се гмурнете в приключения и да изживеете хубавия сезон. Но преди да се впуснем в поредното пътешествие, трябва да посветим достатъчно време на неговото планиране. И тук не става дума за дестинации и маршрути, а по-точно за правилната подготовка на кожата ни в сезона, когато слънчевите лъчи изкушават, но и вредят. 

През лятото кожата ни е подложена на много големи изпитания - капризите на времето, температурните амплитуди, влагата, солената вода. А когато имаме чувствителна кожа, трябва да бъдем още по-внимателни, за да я защитим.

Знаете ли кои трябва да бъдат основните съставки в един слънцезащитен крем, или как да предотвратите сърбежа и зачервяванията, от които страда чувствителната кожа всяко лято? Факт е, че много хора пренебрегват по-специфичните нужди на кожата през летните месеци. Истината е, че са необходими само няколко лесни стъпки, които ни гарантират, че ще забравим за дискомфорта, който предизвиква нетолерантната кожа. 

Чувствителната кожа страда най-много

Разбира се, силното слънце оказва влияние върху всеки тип кожа, но ако тя е нетолерантна, тогава рискът е още по-голям. Нарушената кожна бариера означава, че нанасянето на слънцезащита може да не бъда достатъчна. Препоръчително е да използваме възстановяващ крем преди нанасянето на продукт със SPF фактор. 

Колкото по-висок е факторът, толкова по-добре

"Колко висок трябва да е факторът на слънцезащитния продукт?" Именно това е един от най-често задаваните въпроси през летния сезон. Специалистите винаги съветват да избираме минимум 30-ти фактор, когато става дума за лицето. Съветът ни е винаги да избирате 30-ти или по-висок фактор, независимо дали имате светла или тъмна кожа. 

Изборът на слънцезащитен продукт

В началото на лятото всеки от нас се впуска в търсене на идеалния продукт, който не просто ще защити лицето му от вредните слънчеви лъчи, но и ще даде всичко необходимо на жадната кожа. Най-добре е да се насочим към продукт, който съчетава в себе си висока слънчева защита 50+, но и такъв, който предпазва кожата ни от замърсяването на градската среда. Не бива да забравяме и за издръжливостта на продукта, тъй като именно през лятото влагата и изпотяването намаляват защитните му функции.

Серията Anthelios на La Roche-Posay е създадена с грижа към чувствителната кожа. Тя съчетава висока защита от UVA и UVB лъчи, издръжлива е на замърсяване, изпотяване и влага, освен това е подходяща за всички типове кожа, включително и чувствителна.

Флуидът Anthelios Invisible Fluid SPF 50+ се предлага в два варианта - с незабележим завършек и оцветен, който ще изравни тена. 

Любопитното е, че флиудът не дразни очите и е подходящ за нанасяне и в околоочната зона. Тестван е под дерматологичен контрол и чувствителна и реактивна кожа.

Invisible Fluid SPF 50+ е идеалният съюзник в горещите слънчеви дни. А когато сме спокойни, че кожата ни е защитена, можем да се отдадем на заслужена почивка, да се радваме на хубавото време и да се насладим на незабравими приключения.