Историята, която ще ви разкажем днес не може да бъде описана с думи... Достатъчни са само сълзите от благодарност на един дядо и щастието, което внесе той в дома на едно нуждаещо се дете...

Историята за бай Асен от благоевградското село Церово предизвика огромен обществен отзвук. Възрастният мъж беше глобен с 200 лева, след като отсякъл изсъхнало дърво на нивата си. За да си плати, той продаде магарето си – докато всички останали в пъти по-големи нарушители се обявяват за финансово затруднени и безимотни.

Пред bTV мъжът, който е инвалид и живее с 3 лева на ден, разказа, че човек, гледал репортажа, открил банкова сметка, където граждани събрали общо 3910 лева за плащане на глобата.

Асен призна, че първоначално си мислел да използва парите, за да си купи компютър, но бързо сам преценил, че може да използва парите за по-добра кауза: „Аз нямам нужда, достатъчно съм силен и здрав, за да компенсирам моя бюджет. Сега тепърва да се уча на охолство...”.

Бай Асен си продаде магарето, за да плати глоба за отсечен дъб
Дървото било в собствената му нива, а санкцията - общо 220 лева
Дарил дарението на дете с церебрална парализа от Благоевград и избрал да продължи живота си както сега. Няколко души му предложили да му подарят магаре – отказал. Даже горските предложили да го овъзмездят.

Приел единствено 150 евро от нашенец, който от години живее в Германия. С парите и със свои спестявания ще си купи ремарке за мотофрезата, с която ходи до нивата.

Какво ще каже Бай Асен на тези, които са му помогнали? „Дълбок поклон! Благодаря ви, скъпи хора! Аз съм трогнат до дъното на душата си, че има такива хора! Аз съм длъжен да помогна на хората, които са още по-закъсали от мен!”

Споделете историята на дядо Асен с приятелите си, за да им докажете още веднъж, че доброто съществува и побеждава, въпреки всичко!