Избери онзи, който не те кара да се питаш коя си. Постоянно ни заливат изображения, които ни показват, че можем да изглеждаме по-добре, да се сме по-готини, по-завършени. Постоянно ни се натяква, по някаква незнайна причина, че каквото и да правим – никога няма да бъдем достатъчно добри. Избери онзи, който не те подтиква да се промениш. Онзи, който вижда малките ти недостатъци и ги обича. Избери онзи, който ще ти помогне да осъзнаеш, че това, което си, е напълно достатъчно, достатъчно добро.

Избери онзи, който ти подава ръка в труден момент. Всички имаме лоши дни. Моменти, в които просто нямаме сили, когато искаме да зарежем всичко и да се сгушим отново в леглото. Избери онзи, който ти подава ръка в такива моменти. Онзи, който ти носи кутия сладолед и иска да те изслуша. Избери онзи, който е тук, за теб.

Избери онзи, който ти позволява да поспреш за малко. Всичко в живота се движи с такава шеметна скорост, а колкото по-възрастни ставаме, толкова по-бързо ни се струва, че минава животът. Днес си в университета и учиш разни медицински теории, а утре вече си истински доктор. Животът никога не спира, дори много да ни се иска. Избери онзи, който ти позволява да седнеш за миг и да намериш вътрешен покой. Онзи, който ти позволява да имаш време за себе си, за да презаредиш батериите си. Избери онзи, който може да бъде с теб в тишината и нежно да те държи за ръка.

Избери онзи, който не те кара да се чувстваш странна. Вдигни ръка, ако някога са те наричали странна или луда? Вероятно всички вдигаме ръце в момента. Определението за „странен“ е различно при различните хора. Може би някога са те наричали странна за нещо, което е съвсем нормално, но тъй като някой не харесва същото нещо, изведнъж са те обявили за странна. Избери онзи, който харесва твоята версия на „странно“. Избери онзи, който не те съди за изборите ти.

Избери онзи, на кого можеш да се довериш. Заради всички приложения за запознанства няма как да не се питаш дали партньорът ти гледа сериозно на връзката ви. Всичко в наши дни е толкова достъпно и ако търсиш нещо, много лесно можеш да го откриеш. Избери онзи, който е избрал теб. Онзи, на когото с лекота можеш да се довериш. Онзи, който не те предизвиква да се питаш дали той не търси нещо по-добро, онзи, който ти показва, че няма нищо по-добро от теб.

Избери човек, уютен като дом. Сигурно ти е познато онова топло усещане в гърдите, което те залива, щом прекрачиш прага на дома след дълъг ден. Чувството на чиста радост, че можеш да си облечеш пижамата и да се сгушиш в леглото. Чувството на сигурност, че си на правилното място, на твоето място, и нищо не ти липсва. Избери човек, който ти носи същото усещане. Избери онзи, който е като пристан след бурен ден. Избери онзи, който ти носи същата сигурност.

Защото, ако избереш такъв човек, ще знаеш, че сърцето ти е в правилните ръце.“

Александрия Браун