Футболистът на Херта Берлин Кевин-Принс Боатенг и Валентина Фрадеграда се ожениха в събота в Радикондоли, Италия, но не само на живо. Двойката реши да направи сватбата виртуално и на Луната.

„Ожениха се“, написа сватбеният организатор под снимки от сватбата в социалната мрежа Инстаграм, Енцо Мичио. Той публикува и снимка от дигиталната част от сватбата на Луната, където двойката е показана в 3D технология върху сив пейзаж със Земята на заден план. Във виртуалния свят те са придружени от три кучета и други гости на сватбата.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Enzo Miccio (@enzomiccio)

35-годишният футболист Кевин-Принс Боатенг и избраницата му Валентина Фрадеграда искаха да се оженят някъде, където нито една двойка не си е казвала заветното „да“, затова избраха така наречената „метавселена“. Това е свят, в който физическата реалност се слива с разширената и виртуална реалност в кибернетичния свят. Метавселената предоставя виртуални преживявания в 3D технология с други участници.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Enzo Miccio (@enzomiccio)

Броят на посетителите беше ограничен и за достъп феновете трябваше да закупят билети за около $47 ($50) и да платят в криптовалута. Очаква се приходите да отидат във фондация Fradegrada за семейства в нужда.