В живота си често сме изправени пред трудни решения. Много от тях са свързани с това дали да си тръгнем, или да останем - на работа, училище, приятелства, апартаменти, връзки. Не можем да избягаме от тях или да дадем на другите да решават вместо нас, защото решението трябва да е в наш интерес. Ако решим да си тръгнем, то това ни дава възможност за промяна.

Някои свързват подобно решение с драстична промяна, но няма как да се променим напълно и да очакваме да сме щастливи. Трябва да работим върху постигането му, а понякога това означава да правим малки стъпки към върха. Ако искаш след 5 години да си напълно различен, е по-добре да се фокусираш върху всяко малко нещо. Трябва да се заредиш с търпение, а с времето то ще ти се отблагодари. Промяната ще дойде по-бързо, отколкото си мислиш, особено ако си отдадена на нея.

Тя може да е точно това, от което се нуждаеш. Може би си в ситуация, в която най-добрите ти черти и умения няма как да изпъкнат. Може би си във връзка, която вече не е вълнуваща. Може би мястото, на което си, не те вдъхновява вече. Животът е кратък и всеки заслужава да го изживее с усмивка на лицето. Всеки трябва да прави това, което обича. Ако ти не си от тези хора, помисли как можеш да промениш това. Когато разбереш как, от теб зависи дали промяната ще е малка, или голяма.

Не бива да се грижиш за нуждите на другите, а за своите собствени. Тук си, за да се развиваш и да растеш. Ако нещо ни задържа, трябва да го отстраним. Не се страхувай да си тръгнеш от човек или място, които не ти носят радост. Всяка промяна е възможност за нов път. Веднъж преодолееш ли дискомфорта на промяната, възможностите ще се появят.