Анцузи, худита, джогъри, суитшърти, в комплект или пък не... Наречете ги както си искате. Но едно е сигурно - те са водещата тенденция в момента и по всичко личи, че доста напред във времето ще бъдат основен елемент в ежедневието ни!

Едва ли можем да намерим дори една сред нас, която да няма поне един дамски анцуг в гардероба си? Кои са най-актуалните модели дамски анцузи, които вече виждаме навсякъде около себе си, както и с какви аксесоари и обувки бихме могли да съчетаем тези дамски дрехи? Нека разберем още сега.

Защо точно дамски анцузи?

Изминалата година бе белязана от доста промени, сред които и хоум офисът, който се оказа единствената алтернатива за работата на мнозина. Променихме цялостния си мироглед, начина си на живот и за огромно съжаление, се наложи да набутаме в дъното на гардероба всичките си прекрасни и жадуващи да бъдат разходени по улиците фешън находки. Търсейки набързо нещо удобно, в което да се пременим и да преминем в работен режим, всички посягахме към  любимия и удобен анцунг, даващ ни комфорт. 

Така, напълно официално анцузите от графа “за излежаване” преминаха в тази “за ежедневието”. А ние нямахме нищо, ама наистина нищо против!

Кои са топ тенденциите при дамските анцузи за настоящия сезон?

Този вид дамски дрехи са на мода от няколко сезона, но тази година са must have! Едновременно удобна и шик, любимата домашна дреха изведнъж се превърна в най-добър приятел на дамите, които я пренесоха от уюта на дома в продължаващия, макар и с по-бавни темпове, живот навън. А изборът определено е огромен - от вталени и с висока талия, през по-широки и с ярки цветове, та чак до познатия стил на 90-те. Не забравяйте, че естествените материи осигуряват повече топлина - памук, велур, кадифе и най-желаното плетиво. Що се отнася до цветовете - изберете пастелни и земни тонове (бяло, бежаво, кафяво, капучино, топъл шоколад, карамел, бебешко розово и дори небесно синьо), които да бъдат в пълна хармония с пъстрата есен. 

Кои са перфектните аксесоари, с които да ги съчетаем най-правилно?

Риана, Джиджи, Бела и Ким са само част от звездните дами, които назад във времето дръзнаха безброй пъти да се появят с дамски анцузи не само по време на тренировка. Следвайки стъпките им на доказали се модни икони, някои стилни предложенияв по-неутрални тонове могат да бъдат съчетани с любимия ви тренч или блейюър. Дългите макси палта също са прекрасен избор, особено допълнени с малка кокетна чанта в цвят, който да се забележи отдалече. Връхните дрехи тип „на заем от гаджето” хармонират прекрасно за една по-неглиже визия, която перфектно може да се допълни от обемен часовник или бижу с няколко реда и със златна позлата.

Да не забравихте обувките?

Дори и да си мислите, че един най-обикновен дамски анцуг би могъл да изглежда твърде просто, то съчетанието му с правилните обувки ще ви потвърдят обратното. Ако носите ежедневен и по-изчистен анцунг, то заложете на класически маратонки в бяло. Не забравяйте, че цветните и по-пъстри кецове могат да добавят онзи желан акцент, който хем да ви отличи сред масата, хем да балансира цялостния ви вид. В случай, че ви се иска да направите по-смела крачка, добавете чифт високи токчета също като Зендая. Интересен ход, който ще издължи още повече краката ви! Най-дръзките дами пък могат да почерпят вдъхновение от безконкурентната Хейли Бийбър, която обожава да носи суитшърти и дамски анцузи с чизми и дълго палто. Изборът е изцяло ваш!