Дарение за хора в беда вместо поредната непотребна вещ подарък! Такава възможност за ни дава новата Интернет платформа Usmivka.org. Чрез нея всеки може да подари сертификат за дарение от името на човека, на когото иска да направи подарък.

Докато тънем в изобилие и консуматорство, има хора, които буквално се борят за оцеляване, храна и лекарства. Подаряваме ненужни вещи, които не се ползват или харесват.

Платформата е онлайн от края на 2016 и вече е набрала скорост. Има 9 регистрирани каузи, като една от тях „Помогни на Теди“ дори събра достатъчно пари. Малкият Теди замина за Турция, където ще му бъде приложено лечението, от което той се нуждае.

Преслава Киркова пък е първият човек, прегърнал идеята като дарител в платформата. Тя избра да помогне именно на малкия Теди като Коледен подарък.

„Искрено се надявам това да стане някакъв вид култура. Хората да не се притесняват да го правят публично, за да можем да си даваме пример един на друг. За самото детенце, естествено, пожелавам да оздравее“ споделя Преслава.

Най-ценните подаръци са топлината и времето, което прекарваме с близките си, а не материалните придобивки. Подарявайки сертификат за дарение от името на човека, който цениш, щастливите стават много!

Ако искаш да помогнеш, но си мислиш, че е трудно... вече не е така. С три прости стъпки ще направиш дарение и ще получиш сертификат.

Как работи Usmivka.org:

1. Избираш кауза, която докосва сърцето ти! Тук ще намериш много фондации и хора в нужда, които те очакват. Харесай една и помогни!

2. Правиш дарение! След като избереш сумата и каузата, ще получиш e-mail с точните инструкции как да дариш. Напомняме ти, че за Usmivka.org не остава комисионна, така че всичко, което си дал от сърце, отива на точното място. След като дарението се получи от Надареното лице, той или тя ще одобри издаването на подаръчния сертификат.

3. Получаваш сертификат и го подаряваш от сърце! Влез отново в сайта ни и от този линк въведи кода/номера на плащането.

Това е! С три прости стъпки ще подариш смислен подарък на човек, когото обичаш. В същото време ще дариш подкрепа на някой в нужда!

Много известни личности прегърнаха идеята и станаха патрони на Usmivka.org. Между тях са Робин Кафалиев, Ива Дойчинова, Боян Петров и много други...

В съвременния свят има много недостатъци и несъвършенства. Но ти можеш да промениш това! Подари сертификат за дарение от името на човека, който цениш! Направи смислен подарък, който не само, че ще го зарадва, но ще помогне на друг в нужда.

Нека всички бъдем добри! Ти можеш да промениш света още сега!