Статуята отнела 3 дни да бъде направена, но само секунди, за да бъде унищожена на парченца. Неприятното събитие се случило на изложба за фигури от Lego в Нинбо, Китай.

Статуята на лисицата Ник Уайлд от „Зоотрополис” е създадена от твореца Жао, който прекарал 3 дълги дни и 3 безсънни нощи, за да завърши статуята, оценена на 15 хил. долара. Един час след откриването на изложбата дете, на възраст около 4-5 годинки, се промушило под въжетата, които обграждали статуята, и без да иска я бутнало.

Родителите предложили да компенсират твореца, но той отказал: „Детето не я е счупило нарочно”, обяснява той.

Наскоро друг подобен инцидент също доби популярност. През май две деца счупиха експонат от стъкло в „Музея на стъклото” в Шанхай, след като две жени, предполагаемо техните майки, ги насърчили да минат под загражденията, за да ги снимат. Двете безотговорни майки оставили децата си да си играят със стъклените криле, докато те самите се забавлявали от поведението им. Накрая част от творбата, наречена „Ангел в очакване”, завършва на пода. Нейният създател отказал да я възстанови, а просто я прекръстил на „Счупена”.

Видео от втория инцидент можете да видите тук: