1. Кристи Уолтън  Кристи е вдовица на Джон Уолтън, на когото дължи и 25те милиарда долара, които притежава. Голямата сума Джон печели като основава ‘’Уал-Март’’ – най-голямата верига супермаркети в света. Богатството му се дължи и на умението му да финансира в надеждни проекти.

 2. Лилиан Бетанкур  89-годишната Лилиан се счита за най-богатата жена в цяла Европа. Част от състоянието си е наследила от баща си – химик, който основава козметичната компания ‘’Лореал’’. Останалата част получава като наследство от починалия си съпруг - политикът Андре Бетанур. В момента Лилиан разполага с 24 милиарда долара.

 3. Алис Уолтън  Вече ви споменахме за създателя на веригата супермаркети ‘’Уал-Март’’ – Джон Уолтън, както и за съпругата му, но той се е погрижил и за сестра си, оставяйки й 23 милиарда долара. Алис се е посветила на коневъдството и музеите на американското изкуство.

 4. Джорджина Ринехарт  Наследница е на компанията ‘’Компани Ханкок’’ и макар да поделя бизнеса с брат си, все още притежава 18 милиарда долара, които я поставят в нашата класация.

 5. Ирис Фонбона  Чилийката е вдовица на известния бизнесмен Андронико Лукшич Абароа, който е основателят на ‘’Групо Лукшиу’’ - компания, която се грижи за почти всеки бизнес в Америка. След смъртта на съпруга си, Ирис се превръща в основен директор на компанията, която контролира една от най-големите медни мини в света. Състоянието й възлиза на 17 милиарда щатски долара.

 6. Бриджит Раусинг  След като се омъжва за създателя на "Тетра Пак", той признава пред света, че тя е негова опора и подкрепа, без която бизнесът му няма да има успех, както и той самият. Когато той почива, тя остава с наследство от 14 милиарда долара.

 7. Жаклин Марс  Жаклин е внучка на Франк Марс, който основава бонбоните ‘’Марс’’. Тя е антрополог по професия и четвъртата най-богата жена в САЩ, като в личната си сметка има около 14 милиарда щатски долара.

 8. Сюзан Клатен  Наследила повече от акциите на компанията за автомобили ‘’BMW’’, Сузане се превръща в най-богатата жена в Германия. Богатството й наброява 13 милиарда долара.

 9. Савитри Джиндал  Индийката е вдовица на основателя ‘’JSPL’’ – най-големият износител на стомана в световен мащаб. Когато той почива, тя заема президентския стол и върши работата си със съвършенство. Състоянието й възлиза на около 11 милиарда долара.