Според хороскопа за Дева през декември 2023 г. се наблюдава духовно извисяване. На вълната на ентусиазма ще бъде възможно да се завърши цялата започната работа и да се влезе в новата година с леко сърце. По-добре е да прекарате празника със семейството си, за да разрешите съществуващите различия. Позицията на Слънцето в Стрелец увеличава нуждата от справедливост. Девата копнее да направи целия свят щастлив, но сляпото придържане към идеалите може да доведе до неприятности. За да избегнете разочарованието, трябва да се опирате на реалните възможности. При всякакви обстоятелства Девата мисли първо за близките си. Труден момент - Студеното пълнолуние през декември, когато остро се усеща липсата на духовна топлина. Необходимо е да намерите време, за да помогнете на възрастните роднини.

В личния живот много неща ще се изяснят, първите дни на декември ще се превърнат във време на прозрение. Връзките, които са остарели, ще приключат, и то наведнъж и безболезнено, отваряйки пътя за нова любов. Хороскопът на Девата съветва да се вгледате по-внимателно в стар познат. Понякога миналото става по-ценно от настоящето: едно избледняло чувство може да пламне с отмъщение. Благодарение на Венера във Везни проблемите ще бъдат разрешени бързо, без да оставят негативен отпечатък. Девата ще бъде възприемчива към всичко красиво: като се започне от общуването с приятни хора и се стигне до посещението на живописни места. Ако душата ви се нуждае от обновяване, можете да похарчите пари за разкрасителни процедури. Винаги да изглеждате добре също е вид изкуство.

Прекрасното настроение в средата на месеца показва хармония в душата. Във всички области цари благоденствие, нещата вървят добре. Според общия хороскоп на Дева през декември 2023 г. животът се превръща в светла страна, можете да изхвърлите всички проблеми от главата си. Може би е време да се поглезите с нещо приятно и да отидете на новогодишен шопинг. При Меркурий в Козирог много неща се изясняват и си идват на мястото. Ако Девата е тръгнала по хлъзгав път, ще има хора, които ще действат като ангели-хранители и ще ви спасят от грешките. В резултат на това привидно необмислени стъпки ще доведат до успех, ще се окаже, че ще излезете сухи от водата. Учениците не трябва да се притесняват за ученето, изпитите ще бъдат предадени навреме.

Професионалната сфера в края на декември ще изисква известни усилия, но това е последният тласък. Всички дългове трябва да бъдат изплатени, нерешените въпроси трябва да бъдат решени, за да отидете на зимна почивка със спокойствие. Хороскопът за декември за Дева предвижда красив край на работната година - шумно фирмено парти и значителен бонус. Марс в Стрелец е най-малко подходящ за реализиране на лидерски амбиции: упоритостта надделява над здравия разум. От принципни съображения Девите са готови на всякакви жертви. Това обаче е задънена улица, затова трябва да действате в друга посока. Участието в доброволческо движение ще ви помогне да спечелите уважението на всички и да се сдобиете с добра репутация.