Разликата между поколенията понякога е странна и плашеща. Често се удивяваме на способностите на младите хора, друг път сме дълбоко разочаровани и потресени от поведението им. Различия има във всичко, включително и в любовта. Днес, повечето тийнейджъри използват израза "обичам те“ без да влагат смисъл, без да имат чувства, без да знаят какво всъщност е любовта. Рядко има млади хора, които наистина са намерили сродните си души.

Сега ще се върнем назад във времето, за да ви разкажем една впечатляваща романтична любовна история на една възрастна двойка, която съумява да съхрани любовта си в продължените на цели 75 години.

И така… в морето от любов "се хвърлят" Фред и Лорейн Стобау, които откривайки силните чувства по между си, решават да се врекат във вечна вярност. За жалост, 2013 година слага край на тяхното щастие, защото съпругата на Фред умира. Съвсем нормално, след нейната смърт, старецът е съкрушен и не може да преглътне загубата.

 

Търсейки отчаяно нещо, което да намали или потуши поне малко мъката и страданието му, Фред решава да направи нещо в памет на Лорейн, с което тя няма да бъде забравена. По тази причина, вече 96-годишният старец се записва за участие в конкурс за певци-текстописци в Илинойс. Разбира се, както всичко в тяхната необикновена история, включването на Фред в конкурса се осъществява също по-различен начин. По принцип, желаещите да участват в състезанието трябва да запишат видео, на което изпълняват своя песен и да го качат в съответния сайт в интернет.

При Фред това не се случва. Той отново постъпва като истински романтичен джентълмен и изпраща обикновено писмо до студиото, в което са побрани изключително мили и чувствени редове, заедно с още по-невероятната нежна песен – „О, сладка Лорейн“. Тя разказва за отминалите щастливи мигове на двамата влюбени и пренася хората в тяхната приказка.

 

В писмото е обяснено, че досега Фред не се е занимавал с музика, казва, че не пее и всъщност дори се шегува, че би уплашил хората. Въпреки това, няма човек, който да не е пролял поне една сълза, слушайки песента му, осмисляйки думите му и представяйки си какво щастие е царяло в дома на Фред и Лорейн Стобау. Заради това, баладата все пак се записва, но изпълнена от Джъйкъб Колган.

Малко по-долу сме поместили видео и част от текста на песента. След като старецът чува песента си да звучи за първи път, той е възхитен и изпълнен със щастие. Със сълзи на очи слуша баладата си, знаейки, че историята на неговата голяма любов ще бъде запомнена и възпявана дълги години.

Песента се превръща в тотален хит. Днес тя е видяна хиляди пъти в YouTube и дори се бори и изпреварва имена като Джъстин Тимбърлейк и Джей Зи в листата с топ песните на сайта. 

 

"О, сладка Лорейн,

иска ми се да можехме да изживеем хубавите времена отново. 

Не, не искам да продължа напред, 

спомените завинаги ще останат..."