От 26.07 до 13.08. Меркурий, планетата на мисълта и комуникацията ще бъде директна в знака Дева. Това разположение ще бъде много подходящо за подреждане на домовете ни, отделяне на внимание на тялото и здравето ни, успешно отмятане на задълженията и документацията, систематизиране на плановете и успешен старт на нови начинания.

Периодът е добър за започване на нови служебни проекти, отдаване на нова учебна дисциплина, попиване на знания, взимане на изпити, водене на преговори и изясняване на гледни точки с хора от близкото ни обкръжение.

При земните знаци Дева, Козирог и Телец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци организаторските способности и редът ще идват естествено. Именно затова те ще успеят да отметнат максимален брой ангажименти и да са наистина успешни в ежедневните дела и в преследването на целите си.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион ще впрегнат мисълта и комуникативните си умения най-вече в любовната сфера и при поддръжката на своите половинки. Не е изключено те да се впуснат да използват своите знания и умения за организиране на съвместни дейности.

При въздушните знаци Везни, Водолеи и Близнаци не са изключени семейни ангажименти, които да отнемат от времето им, но да се окажат много важни за правилното поддържане на семейния климат.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв ще се втурнат да осъществяват своя отдавнашна мечта, понеже точно в този период ще успяват да прилагат на практика, иначе така хаотично заливащи ги идеи.