Вчера, на 7.08., в 20.30 часа настъпи лунно затъмнение. Какво е важно да имаме предвид в днешния ден, когато събитието действа най-силно, за той да мине възможно най-безболезнено и леко за всеки един от нас.

Добре е да използваме деня за приключване на неща

Днешният ден е изключително подходящ за приключване на дейности, разтрогване на взаимоотношения, както лични, така и професионални, за изхвърляне на неща, които вече не използваме, както и за анализ на доскорошни постижения и плануване на бъдещи действия.

Важно е да не вкарваме в излишни конфликти

Покрай събитието е възможно да сме свръх емоционални и импулсивни, което би могло да ни вкара в излишни конфликти. Дори в нормалните, ежедневни разговори е важно да сме подготвени, че думите, които излизат от устата ни, не винаги ще бъдат правилно разтълкувани, както и че ние самите ще сме много по-докачливи от обикновено. За това е важно да сме внимателни в ежедневното ни общуване и да избягваме споровете, както и споменаването на деликатни за нас или за другите теми.

Добре е да оставим важните неща за след края на периода

Важно е да знаем, че всичко, което започваме или правим в деня след Затъмнението има риск да се обърка. За да си спестим ненужни разочарования е добре да отложим стартирането на дейности, изготвянето на документация, подаването й, важните преговори, сключването на сделки, дори писането на важни мейли или провеждането на обаждания за някой от следващите дни.

Препоръчва ни се да сме внимателни при пътуванията

В деня след затъмнението е възможно да имаме проблеми и обърквания със средствата за комуникация и транспорт. Не е изключено колите ни да се повреждат, а рейсовете, влаковете или други превозни средства от масовия транспорт да имат забавяния или промяна в графиците.