Ти си този, който работи на две места едновременно, за да осигури достатъчно пари за финансова стабилност и добър живот на своето семейство. Това, което тя яде и мястото, където живее, е най-вече благодарение на теб. Ти си този, който кара часове наред, за да види отново лицето ѝ, да чуе гласа , да усети мекотата на косата ѝ и начина, по който те гледа, защото именно това са нещата, за които всеки мъж мечтае. Ти си този, който винаги е до нея, за да слуша всичките ѝ разкази за раздели, предателство и разочарования.

Ти си този, който тя обича с цялото си сърце

От името на всички жени, които си обичал и уважавал, независимо какво мислиш за нас или какво си ни казвал, искам да ти кажа, че ти велик човек. Колко души биха жертвали нещата, които обикновено поставят като приоритет в живота си заради нея, него или за тях? Само ти. Ти го правиш и затова всяка една жена, с която си бил ти е признателна. Това е защото уважаваш факта, че половинката ти никога няма да се съгласи с всичко, което казваш и затова през половината време я оставяш да спечели спора. Търпението, което появяваш, когато тя е около теб и начинът, по който я обичаш са повече от уникални и незаменими.

Ти си ми баща, чичо, дядо, половинка, приятел, дори непознатият на улицата, който задържа вратата или просто се усмихва. Ти си мъжът в живота ми, който ме превърна в по-добра жена.

Ти си блясъкът на надеждата, който съществува в сърцето на всяка жена. Ти си целта на всеки, който се бори да се превърне в по-добра версия на себе си.
Надявам се да не забравиш колко смел и безстрашен си бил и как винаги ще бъдеш уважаван за упоритата си работа. Надявам се да не забравиш, че да споделяш чувствата си никога не може да бъде признак на слабост, а знак на сила, защото понякога, когато казваш на точните хора какво се случва в мислите ти, половината от проблема ти вече е решен.

Благодаря ти, че си един от великите мъже, останали в този свят, където определението за „мъж” е свързвано с агресия, насилие и безсърдечност. Благодаря ти, че си достатъчно смел, за да обичаш безусловно жените в живота си - мен, майка си, сестра си, баба си, приятелките си... Благодаря ти, че винаги си бил там, когато съм имала нужда от теб, дори когато не съм избирала най-подходящия момент. Благодаря ти, че даде пример на следващото поколение за това какъв трябва да бъде мъжът и какво трябва да бъде поведението му.

Сега се обръщам към всички жени, които четат това

Независимо от това какво са направили онези грешните в миналото ви, нека този мъж да бъде доказателство за това, че все още съществуват такива, които ще се борят за вас, ще ви пазят и ще ви обичат. Те ще направят всичко по силите си, за да ви подкрепят и да ви водят в посоката, която винаги сте искали да вървите. Тези мъже никога не биха си помислили да ви навредят, защото да ви загубят е един от най-големите им страхове...

Тези мъже са навсякъде. Просто трябва да погледнете малко по-внимателно.