Днес ще ви споделим история, която за щастие не е измислена и не е приказка. История за един съвестен човек с огромно сърце, който не се изкушава, а просто дава добър пример на дъщеричката си.

37-годишният Владимир Симеонов преди няколко дни публикува в своя профил във Фейсбук, че е намерил 70 000 евро, но веднага ги е върнал на собствениците им. Случката се развива на строителен обект в кв. "Бояна", малко след като той паркира на паркинга на строежа и вижда на земята паднал несесер. Първоначално решава, че вътре ще има телефон или цигари, но когато го отваря, вижда значителната сума пари. И без да се поколебава успява да намери и собствениците, възрастна двойка, и да им ги върне.

 

"Не можех да повярвам какво има вътре. Виждам парите. Не знам колко са. Първата ми мисъл беше, че те ще стигнат до собственика. Независимо къде е в момента и колко много се притеснява", разказва Владимир пред БНТ.

"В момента, в който споделих какво съм направил, първите думи на дъщеря ми бяха: "Тате, ти си направил добро, без аз да участвам в него". Парите не са всичко. Това искам да разберат хората. В днешно време обществото е станало силно обвързано само с парите. Пари, пари, пари ..., но не всичко е пари", казва Симеонов. И допълва: "Аз имам едно обяснение защо се случи това нещо. Защото те са били добри през живота си. Те са правили добро и това нещо им се връща в такъв труден момент. Това е посланието, което искам да кажа на хората. Правете добро, без да очаквате нещо. Това ще ви се върне в труден момент", призовава Владимир, цитиран от Офнюз.

Екипът ни искрено се възхищава на доброто сърце на младия Владимир и се надява доброто да живее във все повече хора у нас и по света!