Красив, функционален и икономичен дом. Това е сред списъка със задължителни цели за постигане на всяка дама. Няма нищо по-хубаво от това да се приберем в жилище, което е направено по нашия вкус и желание.

За жалост ежедневието днес трудно ни позволява да се насладим на постигнатото от нас. Особено когато след цялото време, вложено в реновирането на семейното гнездо, се окаже, че не можем да си позволим то да изглежда по начина, който ни се иска.

Всички бихме предпочели да отделяме от финансите си за пътуване, спорт и екстравагантни покупки, отколкото за сметки за ток и отопление. Рядко обаче можем да си позволим да превърнем жилището си в достатъчно интелигентно и икономично, без да се наложи да го разрушим до основи. За да можем да поставим тонколони в стените, помощници с изкуствен интелект в стаите, трябва да се подготвим за сериозни ремонтни дейности и най-вече за големи разходи.

Въпреки това съществуват и лесни начини да модернизираме жилището си без никакви усилия.

Интелигентно осветление

Един от най-ефективните начини да направим дома си „умен“ и едновременно с това да спестим пари са детекторите за движение. При тях няма как да забравим осветлението включено или дълго време да се лутаме в тъмното, за да намерим ключа за лампата. 

 Детекторът се включва и изключва автоматично. Той сам преценява кога се налага да осветява помещението в зависимост от осветеността и наличието на движение. Ключът печели време, внася удобство и функционалност в дома ви. Поставя се лесно, бързо и няма нужда от майстори и къртене. 


Икономично отопление

Всички знаем, че през зимата има два метода на отопление. Единият е непрeстанното използване на климатик, парно и конвектори, а другият е да изключваме отоплението и да се прибираме в студен дом. Разбира се, нито един от двата варианта не е добър и икономичен.

 
Новият и интелигентен начин жилището ни винаги да е топло или хладно през различните месеци, но все пак икономично, е таймер. Той се поставя лесно и има опцията да го програмираме така, че устройството да се включи един час, преди да се приберем у дома. Така намаляваме консумацията на енергия, сметките и не на последно място - помагаме на околната среда.


Всички тези интелигентни решения за дома се предлагат в елегантната гама Unica на Schneider Electric.

До 22 юни серията UnicaPlus може да се закупи с отстъпка. Тя предлага широк избор от цветове и нюaнси, които ще бъдат в хармония със стила на жилището. От студен бял цвят, през нежни пастелни тонове, до ярки и нестандартни нюанси, всички те могат да се открият при продуктите на Unica.