Добра новина за всички търсещи сезонно модно вдъхновение. Създателите на „Empty Your Wardrobe” се завръщат с ново име, свеж полъх и много идеи. На 2 октомври 2016 г., неделя, Betahaus Sofia ще събере готини хора, интересни дрехи и много творчески работилници. Размяната на дрехи, започва точно в 10 часа. Не е необходимо предварително записване. Всеки, който има ненужни дрехи в гардероба си, може да дойде и да ги замени за други, които отново да облича. Изискването е те да са запазени, чисти и добре изглеждащи. Няма ограничение в бройката, която всеки ще вземе обратно. Артикулите могат да обхванат дамски, мъжки, детски – дрехи и аксесоари. Качеството на това, което ще вземеш, зависи от това, което ще подбереш за размяна.

Предвидени са три зали. В едната ще намериш дрехите за размяна, в другата ще можеш да релаксираш, докато се наслаждаваш на светлинно шоу или смехотерапия, а в Betacafe ще придобиеш различни творчески умения в предвидените работилници.

Очакват те много награди, интересни срещи и яки дрешки, с които да обновиш гардероба си.

Организирани са творчески работилници, в които да се включиш: работилница по рисуване с къна по кожата, минерален грим, рисуване със светлина (Dark Lights Project), направа на бижута от „Nicollette Accessories“. „Mo&Bo Creative House“ ще покажат как да вдъхнете нов живот и изрисувате текстилни чанти, а „Cheese&Ashtray“ ще ни учат как да си ушием раничка. Ще се научиш и как от стара дреха да зарадваш детето си с ръчно направена кукла.

Дрехите, които не намерят нов собственик, ще бъдат предадени към НАТФИЗ за реквизит, както и към организация „Дари Любов“, помагаща на хора в нужда.

Повече за събитието, може да научиш на официалната му фейсбук страница.