Отбележете тези две дати в календара си, защото ни предстои истинско разтърсване от Плутон!

В астрологията Плутон е планетата на подсъзнанието, разрушаването на старото и дълбоките трансформации. Енергията на тази планета е като силен воден поток, който разрушава всяко препятствие по пътя си.

Ето защо не трябва да планирате важни събития за тези две дати през месец август. Тогава енергийният поток на Плутон ще хване всички нас за краката и ще преобърне картината на света с главата надолу.

Новолуние в Лъв

На 4 август 2024-та година ще имаме Новолуние в Лъв, но още на 3 август Луната ще бъде в опозиция с Плутон в съзвездието Водолей.

Опозицията е аспект, когато ъгълът между две небесни тела е 180 градуса. В този аспект се срещат две противоположности, които, макар да имат общо начало, действат напълно различно. Дева и Риби са класически пример за такава опозиция. И двата знака се стремят да служат на обществото, но го правят под различни форми. Ето защо опозицията се счита за напрегнат аспект, който подсказва конфликти, противоречия и необходимостта да се намери баланс между две противоположни енергии.

Дори и най-сдържаният човек трябва да се подготви за възходите и спадовете от емоции по време на Новолунието в Лъв. Това е защото Плутон има способността да доведе всичко до крайност и нашите емоции ще попаднат под неговата сила.

Пълнолуние във Водолей

На 19 август 2024-та година ни очаква Пълнолуние в знака Водолей или така наречената Есетрова луна. По това време ще има и опозиция със знака Лъв, което ще доведе до напрежение между външното Аз, или егото, и вътрешното Аз.

Опозицията Водолей и Лъв е една от най-трудните по отношение на намирането и поддържането на баланса. Например, Лъвът се стреми да запази традициите, докато иновативният характер на Водолея не понася придържането към старите обичаи. Лъвът се интересува от това обществото да се възхищава и да признава неговите качества и способности. Водолеят се интересува от развитието на обществото и постигането на социално благополучие.

Какво не трябва да правите на тези дати:

  • Да бъдете сами

И въпреки че нашият вътрешен конфликт може да ни тласне към идеята за временно усамотение, не трябва да се поддаваме на този импулс.

  • Да организирате събиране или присъствайте на такова, където има голямо струпване от хора

Голямото натрупване на интензивна енергия от вътрешните конфликти на различните хора не може да се нарече благоприятна среда. Опитайте се да избягвате големи събития.

  • Да взимате всичко присърце

Във въздуха ще има електричество и най-малката искра може да доведе до пожар, освен в буквален и преносен смисъл. Помнете, че думите на другите хора не определят вашата стойност.

Какво е препоръчително да правите на тези дати:

  • Упражнения

Активното движение помага за облекчаване на вътрешния стрес и по-добро справяне с емоциите ви. Разходка в парка или посещение на курс по танци, която и дейност да изберете, всяка от тях ще ви помогне да се справите по-лесно с приливите на енергия на Плутон.

  • Отдайте се на ново хоби

Особено ако е свързано с творчество. Така ще постигнете баланс между енергиите на Лъва и Водолея. Например, пробвайте да оцветите картинка по числа в специален ред, подобно на детските книжки. Можете да отидете на рисуване сред природата. Има много варианти, просто изберете този, който ви допада най-много.

  • Помогнете на близките си

Да помагаш на близки или да си доброволец винаги е полезно и приятно занимание. Но именно на тези дати през месец август подобни дейности могат да ви донесат специални резултати.