Роден на 29 декември 1938 г. в Ню Йорк, днес Джон Войт навършва 78 години!

Още като тийнейджър той се запалва по актьорското майсторство, като в самото начало на свояра кариера започва да играе на театралната сцена, а след това и в телевизията. През 1962 г. Джон Войт се жени за Лори Питърс, но много бързо след това се развеждат. През 1971 г. актьорът се венчава за втори път за Маршлин Бертран, от която има две деца – смятаната за една от най-красивите жени в цял свят Анджелина Джоли и Джеймс Хейвън. През 1978 г. се развеждат.

Неговите изяви по телевизионните екрани започват през далечната 1963. ът му е във филма на Филип Кауфман "Fearless Frank". Същата година участва в "Hour of the Gun". "Среднощен каубой" (1969) на британския маестро Джон Шлезинджър. Макар че редом с Джон Войт в този безспорен шедьовър крачи из Америка гениалният Дъстин Хофман. Изпълнението на дуета е тъй зашеметяващо, че киноакадемиците предлагат за "Оскар" и двамата актьори (все за главна мъжка роля) - прецедент в историята на престижната награда! Младоците обаче биват изпреварени от легендата Джон Уейн. Последният филм за 60-те години е "Out of it".

През 70-те, вече известен, млад и надежден, Джон Войт се пуска в сериозното кино. През 1970 г. е премиерата на "The Revolutionary" с Робърт Дювал. Две години по-късно излиза "Deliverance" на Джон Бурман, с Бърт Рейнолдс. До края на десетилетието Войт се снима в по-слаби филми, докато не идва 1978 г. и "Завръщане у дома" с Джейн Фонда. Войт печели "Оскар" за изключителното си изпълнение. Чак в средата на 80-те излиза следващият му забележителен филм "Влакът беглец" (1985) на Андрей Кончаловски, по сценарий на Акира Куросава, с Ерик Робъртс. Джон Войт отново е забелязан и е сред претендентите за "Оскар" за най-добра главна мъжка роля.

В началото на 90-те Войт малко по малко се измества към телевизионния екран, но не се отказва съвсем от голямото кино. Следват хитовете "Жега" на Майкъл Ман, където партньори на Войт са Ал Пачино и Робърт де Ниро, шпионският "Мисията невъзможна" на Брайън де Палма, страховитият "Анаконда", "Обратен завой" на Оливър Стоун, откровеният екшън "Най-търсеният", "Ударът" на Франсис Форд Копола... В края на 90-те се снима в "Обществен враг" (1998) на Тони Скот, с Уил Смит, Джийн Хекман и др.

Любопитна подробност от творческата биография на Джон Войт е фактът, че доста режисьори го привличат за участие в своите филми с цел да пресъздаде ликовете на именити исторически личности. Така Войт възкресява върху екрана американските президенти Франклин Делано Рузвелт в "Пърл Харбър" и Джордж Вашингтон в An American Carol, поляка Карол Войтила в телевизионния "Папа Йоан Павел ІІ" и дори библейския Ной в "Ноевият ковчег".