След раждането често можете да видите сълзи на радост в очите на майките, но те рядко са толкова скъпоценни, колкото сълзите, пролети за едно момиченце – Харпър. Истинско чудо е, че тя е родена точно на деня, в който родителите ѝ губят сестричката ѝ при раждане. Така майката Кристен Уард е дарена със здраво момиченце на същата дата, в същата болница, със същия лекар, точно една година, след като губи своята малка Лили.

„Когато бях бременна с Лили-Маргарет, в 18-ата седмица откриха, че тя страда от смъртоносно заболяване и няма да оживее след раждането”, разказва Кристен. „Сърцата ни бяха разбити. Лили беше първото момиченце в рода на съпруга ми от 50 г. насам. Дадоха ни възможността да прекъснем бременността. След много малко размисъл ние отказахме. Понякога Бог ни изправя пред изпитания, с които никой не иска да се сблъсква. Въпреки че Бог не ни дари със здраво дете, той беше до нас през цялото време. В 37-ата седмица Лили се роди и болката ни беше примесена с толкова много радост от това, че можем да видим личицето на нашето момиченце. Лекарят реши, че е починала при раждането, защото личицето ѝ беше толкова синьо. Но за наша огромна изненада се оказа, че сме благословени Лили да остане с нас 34 минути. Кратко време наистина, но това бяха най-хубавите 34 минути в живота ми.”

Четири месеца по-късно Кристен разбира, че отново е бременна, а терминът ѝ е... на рождения ден на Лили. В 12-ата седмица двойката разбира, че и тази бременност няма да мине без усложнения. Трябвало да се направят допълнителни тестове и амниоцентеза, а родителите били решени да запазят детето, независимо от диагнозата. За тяхна най-голяма радост се оказало, че бебето им е съвсем здраво и отново е момиченце.

Раждането минало по-леко от миналия път, а най-щастлив от всички бил баткото Купър.

При раждането на Лили семейството не казало на малкия си син, че бебето няма да оживее, за да не го разстройват предварително. Когато Лили се родила, те му казали, че малката му сестричка няма да дойде с тях – тя ще ги чака направо в Рая. На следващия ден Купър отишъл в детската градина и заявил на възпитателката си: „Вчера ми се роди сестричка, а днес тя е вече в Рая!” Една година по-късно баткото е безкрайно щастлив. „Изражението на Кристен беше безценно, но лицето на нейното малко момче разкриваше всичко. Беше истинска радост да наблюдаваш как лицето му се озарява от щастие”, разказва фотографът, заснел радостното събитие.

Кристен също е съгласна: „Никога не съм виждала малко момче толкова прибързано към малката си сестричка. Въпреки че преживяхме много болка за по-малко от година, ние сме и благословени. Бяхме благословени да бъдем родители на Лили. Тя е нашият ангел.”