Днес няма човек, който поне веднъж да не си е направил т.нар. селфи. Оказва се обаче, че перфектното селфи е само на една ръка..., така де, пръчка разстояние. Или поне ако не перфектното, то най-иновативното в тази мания.

Единственото, което трябва да притежавате, е тази гениална селфи пръчка и малка доза усет как правилно да я използвате. Да, правилно прочетохте - вече съществува и такова нещо като специална пръчка за селфи. Малцина са обаче тези, които успяват да не я вкарат в кадъра и снимката им наистина да стане уникална. Тази нова разновидност на вълшебната пръчица тръгва от град Макати във Филипините (което не е никак изненадващо, тъй като именно той е обявен за "селфи столица на света" според сп. "Тайм") и набира все по-голяма популярност.

Устройството вече може да бъде намерено и на родния пазар, като цената за стандартния модел е около 100 лв. Пръчката се състои от две части - първата представлява телескопична дръжка, която може да се разгъва до 100 см, а втората е държач, на който съответно да бъде закрепен телефона, камерата или апарата. В зависимост от самия модел, снимането става чрез бутон, самостоятелно или чрез специално изработен за целта софтуер. Ако желаете, може да се възползвате и от дистанционно.

Ех, само ако ръката на Брадли Купър беше заменена с пръчка за селфи... кой ли още щеше да участва в може би най-известната снимка за последните няколко месеца?!