През следващите няколко години светът ще претърпи грандиозни промени, задвижени от бързото развитие на новите технологии. Само подготвените хора ще могат да бъдат успешни в този нов, комплексен и все по-дигитален свят.

Изграждането на такива хора е и голямата мисия на Webit.Festival - най-мащабният форум за дигитална икономика и технологии в Европа. До началото на събитието остава по-малко от месец, а билетите за него вече са пред изчерпване.

И тази година Webit ще събере в София Тех Парк повече от 300 лектори на световно ниво. В рамките на два дни (25 и 26 април), те ще споделят безценен опит от най-големите компании в дигиталната индустрия и ще обяснят пред над 5000 посетители от 90 държави ключовите фактори, които ще формират бъдещето ни.

Въпреки подчертаната си бизнес насоченост, Webit.Festival е събитие, в което всеки може да се припознае. По време на 12-те паралелни конференции на фестивала ще бъдат обсъждани теми, свързани с маркетинг, иновации, транспорт, здравеопазване, технологии за развитие на градска среда, сигурност и поверителност на личната информация, големи бази данни и дигитална трансформация на бизнеса и обществото.

“Ние създаваме интензитет от възможности за България! Привличаме в София най-иновативните компании в света, политици, инвеститори, предприемачи и научни общности и ги мотивираме да работят заедно за по-добър живот на хората чрез развитие на предприемачеството, трансфера на технологии и иновациите в България и света”, казва изпълнителният председател на Webit.Foundation Пламен Русев.

По думите му, Webit.Festival е брилянтен начин да стимулираме мисленето и фантазията си, за да можем днес да бъдем там, където конкурентите ни ще бъдат утре.

Събитието поставя България на картата на иновациите и дигиталните технологии и носи на страната уникална стойност заради стотиците гост лектори. То играе ролята както на компас, така и на барометър, като ни дава картина за ситуацията у нас и я сравнява с всичко останало по света, като по този начин задава посоката ни за развитие през следващите години.

Миналата година световното бизнес издание Forbes описа София като “Дигитална столица на новите пазари” и по този начин затвърди прозвището, което Webit даде на града.

Фестивалът е и остава отворена врата към света на високите технологии, възможност за контакт с хора с идеи и шанс за тези, които имат какво да покажат.

Елате на Webit.Festival и се адаптирайте възможно най-добре към промените на бъдещето. Билети за събитието можете да намерите тук.