Като всеки месец, и през този ни очаква поредното пълнолуние. Това е важно астрологично и астрономическо събитие, което засяга геомагнитното поле на планетата и фините енергийни настройки на хората, които я населяват. Какви енергии ни носи този ден и как да го прекараме, за да останем в хармония през целия месец? Ще разберете сега!

Нашият астрологичен експерт ни разказа какво ще се случи в небето на 21-ви юли и как ще се отрази на всички ни.

Тенденцията за проследяването на фазите на луната, и особено тази на пълнолунието, напоследък придоби голяма популярност.

Накратко пълнолуние е денят, в който луната е обърната към Земята с цялата си осветена страна. Лунният диск е напълно видим, освен, разбира се, ако облаците не ни пречат затова. Тогава луната изглежда като голям светъл кръг.
Това е изключително емоционален ден. Тогава енергията се намира във пика на своята активност, тъй като Луната, която е навлязла в своята пълна сила, активно влияе върху състоянието на всички живи същества. Именно поради това може да ни се стори, че през този ден не всичко върви така, както бихме искали, и всяка дреболия може да ни извади от равновесие.

През юли 2024-та година, пълнолунието ще настъпи на 21-ви юли в 01:57 българско време в зодиакалния знак Козирог.

Знакът на зодиака, през който протича пълнолунието, показва онези сфери от живота, в които ще бъдат концентрирани преживяванията ни. Следователно на този ден рискуваме да изпитаме напълно синдрома на самозванеца. Може да ни се струва така, че не сме постигнали нищо, че ни липсват компетенции и като цяло че не сме на мястото си. Интересен факт е, че ако работим в сферата, за която сме получили образование, ще си помогнем за облекчаване на това безпокойство. С други думи, можем да кажем, че видът дейност се избира според наталната карта на човека. Смята се, че този подход към кариерното ориентиране носи не само финансов успех и кариерни постижения, но и удоволствие от работата.

А най-добрата препоръка в деня на пълнолунието на 21 юли би била следната: подгответе се за абсолютен обрат на събитията, направете си една равносметка като изтъкнете резултатите от работата си. За целта, направете списък с успехите си. Припомнете си какво сте постигнали наскоро, как сте помогнали на вашата компания, какви умения сте развили, или как сте предложили правилните решения на вашите колеги. Обърнете внимание на поуките, които сте си взели и ги използвайте за пътя ви на развитие, който предстои. Посочете докъде бихте искали да стигнете в бъдеще, каква позиция да заемете и най-важното - какво трябва да се направи за целта. Най-добре е обаче да подготвите това не в деня на пълнолунието, а още отсега, докато все още не сте попаднали под влиянието на Козирога в неговата коварна форма.

 Следвайте и общите препоръки, така че пълнолунието да премине спокойно и продуктивно за вас:

  • пийте повече чиста вода и не натоварвайте тялото си с тежки храни;
  • избягвайте конфликтите и не се включвайте в безполезни спорове нито във физическото, нито във виртуалното пространство;
  • не реагирайте на чужди емоции и игнорирайте провокациите;
  • добавете към графика си нещо, което ви зарежда с положителни емоции, като разходка, масаж, гледане на филм;

Емоциите, които ще изпитате в този важен ден на 21 юли, ще се отразят на целия следващ лунен месец, така че определено си струва да се подготвите, за всеки случай.