Хората не обичат да биват заблуждавани, но обожават да се самозаблуждават. Знаят, че това, което виждат не е реалност, но решават да го приемат за такава. Вероятно такъв е произходът на популярната порода „красавици“ в наши дни – изкуствените. С екстеншъни, изкуствени нокти, промишлено количество грим, скъпа прическа. Въпросните красавици, които не смеят да излязат от дома си без подготовка и чиято красота може да бъде отнета лесно с помощта на мокра кърпичка. Интересите на тези дами са предимно в сферата на това къде ще пее Преслава и/или какво парти ще има едисикъде. Противно на всякаква логика, тези жени са от най-харесваните и желани жени. И как така? Благодарение на медицината, разбира се! „Не съм сигурен дали се прибрах с мъж или жена. Благодаря ви, д-р Енчев!

Вината не може да се хвърли изцяло върху тези жени, те просто се адаптират към търсенето и към това, което се харесва - огромните пластмасови цици, скъпите прически, количество грим, на което и от Цирк Балкански биха завидели, парцалки, аксесоари и тем подобни. Че как жена, която оставя всеки ден по 50 лева в козметичния салон, смее да се нарича красива? По-виновни са мъжете без вкус, които се радват на подобни неща. Някак си жената се превръща в един вид трофей, с който да се парадира по заведенията и да се демонстрират инвестициите. Вече най-желания и често срещан подарък са циците. Винаги е по-добре жената да има нормални и естествени гърди, отколкото огромни, но пластмасови и изкуствено изглеждащи. При жени, които изобщо нямат бюст, приемам тази интервенция, за да могат да се чувстват добре и да имат самочувствие. В крайна сметка това е истинската концепция на козметичната хирургия. За съжаление тези жени са изключително малко. Повечето тъпчат кубици на макс и после се започва парад на суетата, сякаш демонстрират умение, отработвано и изучавано с години.

Нека направим лека пауза, за да уточня нещо. Аз обожавам цици. Просто съм по-голям фен на естествените и истински неща. Сигурно защото искам да мога при взаимодействие с женските гърди, да не изпитвам страх, че мога да ги повредя. И да, спокойно, пипал съм, и не съм чупил ничии женски гърди.

Засега.

Напълно нормално е една жена да иска да е красива. Всяка иска да я харесват, да й правят комплименти, да се чувства желана. Проблемът е, че в маниакалния си стремеж към това, просто представят нещо, което всъщност го няма. Като да си купиш телешки суджук, който всъщност е от кучешко месо. Може на вид да го докара, но когато го опиташ...

Най-глупавото в случая е, че естествено красивите жени също се подвеждат по тази „мода“. В крайна сметка, истински красиви жени, буквално се гримират като клоуни и не приличат на нищо. Отвратително тъжно е, когато красива жена се загрозява, именно чрез помощта на грима.

А защо се получава така? Ако на един чисто нов Мерцедес му сложиш спойлер и лепенки с пламъци по вратите, ще го направиш ли по-хубав?

Истинската красота на жената се крие рано сутрин, когато я видиш сънена и разчорлена да си пие кафето пред телевизора. Докато още едвам, едвам си отваря очите. Облечена точно така, както не би се показала пред никой друг, освен пред любимия си.

Истинската красота на жената не се крие в чантата Louis Vuitton. Нито в очилата Ray Ban. Нито в роклята D&G. Да, вярно е, че дрехите правят човека, но докъде? Доколко можеш да ги носиш и доколко можеш да стоиш с грим?

Може би просто аз имам изкривени представи за перфектния ден с една жена, който включва цял ден бездействие вкъщи с нея, в най-естествения й и натурален вид, вместо парадиране по „елитните“ кафета и дискотеки.

Бъдете естествени.

П.П.

И все пак написаното изразява само и единствено личното ми мнение. Всеки има право да харесва или не харесва каквото реши за добре.