Ако си падате по комбинацията от броколи и сирене, не пропускайте да си направите този киш! Той е нисковъглехидратен, лек и вкусен, освен това е идеален за закуска или брънч (или дори лека вечеря)!
Необходими продукти:
• спрей за готвене
• 3 чаши нарязани цветчета броколи
• 1 чаша настърган чедър
• 2/3 чаша мляко, 2%
• 1/4 чаша сметана
• 5 големи яйца
• 3/4 ч.л. сол
• 1/8 ч.л. смлян черен пипер
• щипка прясно настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Напръскайте съда, в който ще приготвяте киша с олио.
Задушете нарязаните цветчета на броколи в микровълновата с 1 супена лъжица вода докато станат нежно хрупкави и зелени, около 2 1/2 до 3 минути.
Равномерно разпределете броколите в съда и настържете чедър.
Направете яйчен крем като разбиете заедно млякото, сметаната, яйцата, солта, черния пипер и индийското орехче. Изсипете сместа в съда и печете 35 до 40 минути, докато центърът се твърди.
Нарежете киша на 6 парчета и сервирайте.
Бон апети!