Тиквено ризото с козе сирене и сушени червени боровинки е перфектното ястие за есента. То ще ви пренесе в един нов свят на вкусове и усещания. Ризотото се приготвя лесно за 35 минути.
Необходими продукти:
- 4 чаши бульон от месо или зеленчуци
- 1 чаша тиквено пюре от консерва
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 нарязан дребен лук
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица нарязана прясна мащерка
- 1 ½ чаша ориз “Арборио”
- 1 чаена чаша бял винен оцет
- ¼ чаша накълцан пресен магданоз
- ¼ чаена лъжица индийско орехче
- Свеж черен пипер
- 1 чаша натрошено козе сирене
- ½ сушени боровинки
Как да го приготвиш:
1. В чугунен тиган разбъркай бульона и тиквата на средна топлина. Точно преди да започне да ври, намали топлината. Покрий и запази топлината.
2. Разтопи маслото в тиган за сосове на средна топлина. Когато пяната започне да изчезва, добави дребния лук и солта. След 2-3 минути продуктите ще омекнат. Прибави мащерката и оризът и разбърквай за една минута.
3. Добави белия винен оцет и черпак от топлия бульон. Бъркай го постоянно, докато сместа не се сгъсти. Продължи да готвиш, като прибавяш по малко бульон. След 20-25 минути оризът трябва да е готов.
4. Прибави пармезан, половината магданоз и индийското орехче. Добави сол и пипер на вкус. Покрий с останалия магданоз, козе сирене и сушени боровинки. Трябва да се изяде веднага.
Бързо, лесно и вкусно, нали?
Виж още:
▶ Перфектната рецепта за бургер у дома, създадена от майстор-готвач
▶ Вдъхновение от Турция: Приготви си лесна и вкусна баклава
▶ Кремообразни запечени спагети, защо не?