Отървете се от "портокаловата" кожа веднъж завинаги. Запомнете, че целулитът не е диагноза за цял живот и от нас зависи дали ще му кажем "Сбогом!".

Целулитът застрашава както закръглените, така и слабите жени. Ето защо не бива да се смята, че само излишните килограми са виновни за така наречената портокалова кожа. Не можем да отречем обаче, че нездравословното хранене е пръв съюзник на целулита. Калоричните и вредни храни правят борбата с несъвършенствата по кожата още по-трудна, а плодовете и зеленчуците - я улесняват. Осигурете си повече фибри и витамини и намалете пържените и мазни храни, ако искате да сдобиете с перфектна кожа. Борбата с "портокаловата" кожа започва от храненето и с промяната на вредните навици. Увеличете течностите и забравете за газираните напитки. Солта води до задържане на вода и подпомага целулита. Освен сол, избягвайте и рафинирана захар, пикантни храни, консервантите, оцветителите и изкуствените подобрители. Вместо да си купувате натурален сок, си изцедете един портокал у дома, или си направете цял коктейл от витамини според сезона. Сиренето и млякото трябва да бъдат бедни на мазнини. Не изключвайте обаче от менюто си растителните мазнини, бобовите растения, пълнозърнестите храни. Тази диета не само ще ви предпази от целулит, но и ще се погрижи за здравето ви. Без пържено и мазно скоро ще се почувствате слаби и леки като перце.

 

Липсата на движение е пагубна при борбата с целулита. Ежедневните разходки и гимнастиката трябва да станат част от графика ви за деня. Не е нужно да бягате по 10 километра на ден или да се потите по два часа във фитнеса. Важното е поддържате мускулите си в тонус. Има упражнения, които стягат проблемните части. Важното при тях е постоянството. Отделяйте всеки ден по 15-20 минути за гимнастика и ефектът няма да закъснее.

 

Трябва да отбележим, че при целулита има и известна наследственост, но това не означава, че не можете да промените нищо. Атакувайте целулита на всички фронтове и той скоро ще се предаде. Хранете се здравословно, спортувайте, движете се, не злоупотребявайте с алкохола и кафето, не носете тесни дрехи. А най-добрите оферти срещу целулит можете да видите тук.

 

Да не пренебрегваме и антицелулитните процедури. В центровете за красота се предлагат различни процедури, които намаляват целулита и разбиват мастните депа. Съществува така наречения "мързелив" фитнес, който стяга проблемните зони и топи мазнините. Горещите обтривания също дават много добър ефект. Масажите обаче си остават най-ефективни. При тях се използва специална козметика. Важно е да знаете, че с една процедура няма да постигнете желания ефект. По принцип се прави серия от 6-7 процедури и едва тогава се забелязва промяната. За да се запази този ефект обаче, трябва да промените хранителните си навици, да се движите и да не злоупотребявате с храната. Можете да си правите масажи и обтривания и в домашни условия.