Спомняте ли си малкото момиченце от „Титаник“ – Кора? Днес актрисата, която го изигра – Александреа Оуенс-Сарно, е на 28 г. Тя живее в Лос Анджелис, но вече по-рядко се занимава с актьорско майсторство.

Тя разказва, че Леонардо ди Каприо бил най-милият човек на снимачната площадка – често поръчвал да й правят сандвичи с фъстъчено масло, а между дублите обичал да я разсмива.

Александреа разказва, че някои от сегашните й приятелите не знаят, че някога е участвала в „Титаник“, но повечето са наясно, защото я познават още от основното училище. Тогава тя била известна сред съучениците си като „момичето от Титаник“ и дори често я наричали Кора.

След излизането на филма Александреа не става известна само в училище, но навсякъде. Хората постоянно я разпознавали на улицата и дори я спирали за автограф, въпреки че по това време е само на 9 години.

Александреа си спомня, че първата сцена, която трябвало да заснеме, е онази, в която рисува заедно с Леонардо ди Каприо. Тогава той вижда Роуз и бащата на момиченцето казва „Добре, кажи чао на чичо Джак“. Тази реплика в крайна сметка е изрязана, а цялата сцена отнела 3 часа!