Случвало ли ви се е да си седите в бар, а в близост да има група от 10-тина момчета, които пият шот след шот? Ако сте си помислили „Точно с такъв човек искам да прекарам остатъка от живота си.“, то това е чудесно. Ако не сте си помислили това, вероятно сте разчели тяхното поведение като „Обичаме се един друг и ни харесва да се напиваме повече, отколкото ни харесва идеята да сме обвързани и вкъщи.“ – и сте били напълно прави. 

Попитахме Айви Микс, една от собственичките на коктейл бар в Бруклин, Ню Йорк, какво казва за мъжа неговата любима напитка. Тя не си пада особено по това да поставят всички под общ знаменател и човек да се определя по питието, но много пъти мъжете не си поръчват това, което очакваме от тях. Ето какво ни сподели тя за всичките години опит, които има в тази индустрия:

1. Местни бири

Когато еди мъж излезе и отиде на бар, а там си поръча бира, която е местно производство, то той не опитва нови неща. Това не е задължително нещо лошо: „Те си поръчват това, което познават и знаят, че ще им хареса.“, казва Айви. Това означава, че този мъж е стабилен, но и може би малко скучен партньор. Ще имате доста вечери, в които да гледате сериал и секс, който да ви задоволи за точно 9 минути.

2. Наливни бири

Погледнете предния параграф. Той се интересува от това какво мислят другите хора за поръчката му. Отново се чувстваме длъжни да споменем, че това не е лошо, просто вероятно той обича да яде омлет за вечеря в четвъртък, носи тениски през зимата, пие наливна бира в баровете и каквото и да е отклонение от тази рутина, го кара да се чувства дискомфортно. Той е стабилен партньор за връзка.

3. Чисто уиски или бърбън

Хората, които пият твърд и чист алкохол, обикновено са големи момчета и момичета. Според Айви, „децата“ няма да излязат навън и да си поръчат нещо твърдо. Ако знае и каква точно марка иска да бъде алкохолът, то този човек знае какво прави с живота си. Не живее с никой и къщата му вероятно е спретната и чиста. Не само, защото знае, че на жените това ще им хареса, а и защото на него му харесва нещата да бъдат по този начин.

4. Коктейл с уиски

Предполагам вече си мислите, че всяко питие, което съдържа уиски в себе си, ще говори, че поръчителят му е зрял човек. Е, случая може и да не е точно такъв. Ако сте в известен с коктейлите си бар, а той си поръча коктейл с уиски, за него може да се кажат същите неща, както и за мъж, който си поръчва наливна бира. „Той вероятно не е много на „ти“ с коктейлите и си поръчва нещо, което му е познато и му харесва.“ Размотавал се е с привържениците на бирата в университета, но е бил първият, който си е хванал сериозно гадже, и сега смята, че той е човекът, който трябва да взима сериозните решения. Ще ви го докаже, като ви заведе на вечеря в много ресторанти, които бихте искали да се снимате и постнете в своя Инстаграм акаунт.

5. Чиста водка

Той все още се чувства като колежанин, казва Айви. Вероятно е мъж на стабилна възраст, който има маса за игра с пиене някъде в апартамента си. Как ви кара да се чувствате това?

6. Текила

Според Айви, хората, които пият текила – а те са много по-различни от хората, които пият шотове текила, могат спокойно да се конкурират с момчетата, които пият чисто уиски. Ако е хубава текила и те не я пият на екс, а глътка по глътка, то тогава може да се счита, че знаят какво правят с живота си. Той е толкова амбициозен, колкото и феновете на уискито, но намира време и за забавните и интересни неща в живота. Кой не иска да получи съобщение след работния си ден, което да гласи: „Как мина работната среща днес? Какво ще правим, за да отпразнуваме успеха ти?“

7. Водка с червена боровинка

Ето тук нещата започват да стават опасни. „Общоприетото мнение е, че ако пиеш водка със сода или водка с червени боровинки си или жена, или гей. Но смятам, че това е доста глупаво...“, споделя Айви. Когато мъж си поръча водка със сода в нейния бар, това ѝ допада. Този мъж е доста по-вероятно да иска да промени статуса ви на необвързана, отколкото любителя на бира. Мъжът, който си поръчва това има по-добри истории за разказване, от който и да е било друг в заведението. Също така е носел косата си на малка опашка, преди това да стане модерно през 2015...

8. Маргарита

Всеки, който си поръчва маргарита, на първо място е купонджия. Отново, не обърквайте това момче с този, който пие текила – любителят на маргарита просто иска да си прекара добре и да се забавлява, а не да припадне от препиване и да не помни нищо от случилото се. Въпреки че той може би няма да се окаже човекът, с когото да искате да сте завинаги, той определено ще ви допадне за краткотрайна връзка. Винаги е готов да се забавлява, но ще изчезне преди да се е зазорило.

9. Мартини с джин

Момчетата, които си поръчват това, когато излизат на бар, са тези, които обичат да действат. Особено ако знае какъв точно джин иска в напитката си, то той контролира живота си. Той е стара душа, която приема обвързването напълно сериозно. Той иска да е ваш съпруг и да гледа образователни канали с вас всеки ден.

10. Шотове

Пазете се от мъжете, които отиват на бар, за да пият шотове. Тези момчета будят една единствена реакция в Айви: „О, боже...“. Той иска да се напие възможно най-бързо и друго едва ли ще го интересува през тази нощ. Какво ли гадже би излязло от подобен тип партньор? Според статистиките, хората, които обичат да пият шотове стават все по-малко, така че има възможност 2016 година да сложи края на мъжете, които използват шотовете като най-бързия начин за напиване.

11. Вино

Точно като тези, на които им е неудобно да си поръчат водка със сок от червена боровинка, така и любителите на виното се страхуват от реакцията на останалите. Може би причината е, че се сервират в чаша със столче, казва Айви. „Това е най-големият проблем със стереотипите – преглътнете това, че има розов цвят, преглътнете аромата, преглътнете столчето на чашата и си поръчайте виното!“. Тя е напълно права. Кой го интересува чашата? Всъщност такъв тип чаша в здрави мъжки ръце изглежда доста привлекателно, а всички знаем че мъжете с добре оформени ръце са добри в леглото.