Овен

През последните години се чувствахте особено мотивирани да промените живота си, нали? Е, през 2017 г. всичките ви усилия ще се отплатят, особено ако сте започнали нова работа или професия. Вероятно пътят ви се е сторил дълъг, но сте положили основите на големи и невероятни успехи.

За онези Овни, които не са положили необходимите усилия, нямаме много добри новини. Те ще трябва да бъдат подготвени за кариерни премеждия и е добре отсега да мислят за резервен план.

Плутон ще бъде в 10-ти дом, който отговаря за кариерата, затова 2017 г. ще бъде благоприятна за достигането на кариерни върхове, но само ако бъдете предпазливи. Внимавайте кого задминавате и върху чии рамене стъпвате, докато вървите нагоре. Уважавайте колегите си и не позволявайте на успеха да ви главозамае.

Сатурн, планетата на отговорността, ще бъде в дома на пътуванията, затова трябва да планирате следващите ви приключения много внимателно, за да не получите няколко неприятни изненади. Декември 2017 г. е идеалното време за пътешествия, а най-подходящите дестинации за вас ще бъдат тези с много вода – Бахами, Бали, Венеция и т.н. Ако не сте събирали достатъчно, за да си ги позволите, задължително не пропускайте да отидете на българското Черноморие.

Сатурн е във вашия 9-ти дом още от 2015 г., така че 2017 г. също ще ви поднесе множество уроци. Ще се фокусирате върху ученето – вашето или това на децата ви, ще получите образователна степен, ще започнете да учите нов език или ще бъдете запленени от нова култура или философия.

Телец 

Очаква ви най-големият кариерен успех от 12 години насам, тъй като Юпитер ще е 6-ти дом и няма да мръдне от там в следващите 9 месеца. Планетата ще повиши самочувствието и работоспособността ви. Ще спечелите повече пари, но и ще работите повече.

2017 г. е идеална за бизнес пътувания и различни семинари. Ако се чувствате потиснати на работното си място, новата година ще ви предостави нова по-добра възможност и е по-добре да се възползвате от нея.

Разбира се, трябва да ви предупредим, че Юпитер не обича да влиза в ролята на добрата кръстница, която с магическа пръчица ще ви намери нова работа. Ще трябва да обновите автобиографията си и да кандидатствате за тази нова позиция. Онези, които вършат работа, която обичат, могат се готвят за повишение.

Близнаци

Нептун ще премине през вашия 10-ти дом, което означава, че ви очакват изненади. Възможно е да получите нестандартни предложения или невероятни оферти за нова работа, но отново трябва да сте внимателни. Проучете добре въпроса, защото е възможно тези предложения да са твърде хубави, за да са истина.

В много отношения няма да искате да приемете реалността и ще си затваряте очите за нередностите, но не бива да го правите. Бъдете откровени със себе си и ако трябва – направете крачка назад, за да промените ситуацията си.

Близнаците, които работят в сферата на правото или администрацията, ще бъдат изправени пред предизвикателства, но шансовете са на тяхна страна.

Рак

Според прогнозите Сатурн ще премине през вашия 6-ти дом, който управлява работата, здравето, отношенията с колегите и домашните любимци. През цялата година ще сте фокусирани върху тези области от живота ви. Промените може да не ви харесат, но ще трябва да се нагодите към тях. Сега е времето започнете да се грижите по-добре за здравето си и да се замислете за кариерното ви развитие. Може да ви се наложи да си намерите друга работа или да започнете втора, за да се справите с финансови проблеми, които обаче ще продължат за кратко.

2017 г. ще ви изправи пред много проблеми в професионален план, ще сте затрупани с работа и затова ще трябва да се научите да разпределяте времето си правилно.

Уран ще премине през вашия 10-ти дом, което означава, че през цялата година няма да имате никаква почивка от работните ви задължения. Ако имате собствен бизнес, броят на клиентите ви значително ще нарасне.

Предизвикателствата наистина ще са много, но накрая на годината ще сте горди от добре свършената работа и многото постижения.

Лъв

През 2017 г. Юпитер ще навлезе в 3-ти дом, който отговаря за образованието и комуникацията. Това означава, че ще се запишете на нов обучителен курс или ще се дипломирате. Добре е да се фокусирате върху комуникацията и писмените проекти – сценарий, реклами и уеб сайтове например. Всички подобни начинания ще се увенчаят с успех.

Бизнес контактите ви ще нараснат тази година, ще се запознаете с интересни личности, които могат да ви бъдат полезни за професионалното ви развитие. За да постигнете успех, ще трябва да внимавате за имиджа си. Обмислете дали не е време да обновите гардероба си, за да отговаря на професионалните ви цели. Освен това тази година ще трябва да внимавате какво говорите, защото можете да затънете в спорове и недоразумения.

Уран ще навлезе във вашия 9-ти дом, който отговаря за духовността. Може би ще станете по-религиозни или ще потърсите по-дълбока връзка със себе си. Пробвайте йога или медитация, те ще ви помогнат да се справите с всички професионални и непрофесионални предизвикателства.

Дева

Сатурн ще навлезе в Козирог през декември 2017 г. и тогава най-накрая ще можете да си отдъхнете. Последните две години са били много тежки и е трябвало да работите упорито, за да достигнете целите си. Но ето че през следващата година те най-накрая ще са в обсега ви.

Годината няма да е съвсем безпроблемна. Ще трябва да се справите с трудности, загуби и поражения, но не бива да се отчайвате. Ние се спъваме и падаме с причина и тя обикновено не е лош късмет, просто отначало не можем да я проумеем. Затова не бъдете много строги със себе си, на всеки се случва да сгреши, вероятно съдбата има планове за вас.

Най-важното е, че през 2017 г. ще имате множество възможности за развитие, просто трябва да бъдете смели и да се възползвате от тях. Накрая на годината ще се обърнете назад с гордост и ще видите колко много сте постигнали.

Във финансово отношения ви очакват само добри новини. Няма да имате затруднения, а напротив – дори ще спечелите повече от изминалите години. В професионален план ще сте затрупани от работа, но ще трябва да намерите време и за почивка. Не се натоварвайте излишно, за да блеснете в очите на шефа, той добре познава вашия професионализъм.

Тъй като през последните години сте водили много битки, днес сте един достоен модел за подражание. Много колеги ще идват да ви търсят за съвет или подкрепа – дайте им ги. Не се знае дали вашата отзивчивост няма да ви донесе идеална възможност за повишение или създаване на собствен бизнес.

Везни

Началото на новата година ще е бляскаво за вас, Везни! Юпитер ще ви помогне в професионален план, затова трябва да сте уверени в себе си. Сега е моментът да поискате дългоочакваното повишение. Успехите ще са още по-големи за онези представители на зодията, които са родени в средата на зодиакалния месец.

До октомври пътуванията ще ви бъдат приоритет. Възможно е да предприемете по-дълго пътуване или да заминете на обучение в чужбина.

Юпитер ще помогне и на онези от вас, които са решили да започнат собствен бизнес. Ще си поставяте предизвикателства, ще рискувате и ще се стремите към смели цели. За ваше щастие, всичките ви усилия ще се отплатят.

Нептун ще премине през вашия 6-ти дом, така че, ако ви се наложи да наемете човек, който да ви свърши някаква работа, уверете се много добре дали може да му се вярва. В случая става дума за механици, водопроводчици, електротехници и т.н. Поискайте приятел да ви препоръча човек за работата, защото в този период могат лесно да ви излъжат.

Скорпион

Когато Юпитер навлезе във вашия знак през октомври, можете да рискувате повече от обикновено. Юпитер ще ви донесе много късмет и смелостта ви ще се отплати.

Плутон ще бъде във вашия 3-ти дом, което означава, че през цялата година няма да имате нито миг спокойствие – пътуванията ще се заредят едно след други, а задълженията в работата ви ще нараснат. Въпреки забързаното ежедневие, не забравяйте да обръщате внимание и на любимите си хора.

Стрелец

Сатурн навлезе във вашия знак през 2015 г. и ще остане тук до декември 2017 г. През този период ще ви се наложи да се нагърбите с повече задължения. Ще се чувствате натоварени, стресирани и изтощени. Такъв период се случва веднъж на 28-30 години, така че трябва да бъдете силни и да потърпите още малко. Този сатурнов цикъл е свързан с порастването и помъдряването, така че накрая на 2017 г. ще сте научили много важни уроци.

Сатурн е планетата на дисциплината, затова през 2017 г. ще работите много упорито. Годината може да ви се стори тежка, но накрая, когато се обърнете назад, ще сте много горди от себе си. Тази планета предполага и един по-сериозен поглед към живота. Сега е моментът да се замислите за здравето и бъдещите ви цели.

Според прогнозите е добре да си намерите стабилна работа и да се научите да спестявате, защото могат да ви очакват непредвидени разходи.

На няколко пъти ще се изкушите да нарушите правилата, но не го правете, защото последиците ще са по-тежки, отколкото си мислите.

Козирог

Вие, Козирози, вероятно сте най-амбициозният и трудолюбив зодиакален знак, но през януари мислите ви ще са заети само от една идея... почивка! Нямате търпение да се отдадете на заслужен релакс. Ще обърнете внимание на себе си, а професията ви ще премине на заден план, колкото и нетипично да ви се струва.

През лятото ще изникне неочаква възможност да спечелите повече пари – възползвайте се. Лятото ще и времето за усилени пътувания, по време на които ще научите много полезни уроци. С напредването на летния сезон амбицията отново ще ви завладее и ще се замислите за професионалното си бъдеще.

През септември тази амбиция напълно ще ви обсеби, затова е важно да обръщате внимание и на близките си хора. В някои ситуации ще поставите кариерата си на първо място и това може да засегне ваш близък приятел.

Водолей

През октомври Юпитер ще навлезе в твоя дом, отговарящ за кариерата. Юпитер е планетата на късмета, така че не се учудвай, ако получиш повишение или изведнъж шефът ти започва да оценява работата ти. Този благоприятен период ще продължи 12 месеца, така че се възползвай от него.

Ако се чудиш дали да смениш работата си – сега е моментът да го направиш. Всички ще се радват да те наемат и съвсем скоро ще откриеш по-високоплатена позиция.

Юпитер навлиза в дома на кариерата веднъж на 12 години, затова те очаква важен период. Ако скоро си се дипломирала и това е първият, в който като възрастна ще изпиташ въздействието на Юпитер, то трябва да знаеш, че всички врати ще бъдат отворени за теб, ако приемаш възможностите и талантите си сериозно. За онези от вас, които вече са утвърдени професионалисти, звездите предвиждат изкачване по кариерната стълбица.

Най-успешни от вас ще са онези, които работят в сферите, управлявани от Юпитер. Такива са правото, образованието, медиите и спорта.

Определено няма да ви е лесно да стоите на едно място през новата година, защото постоянно ще мислите за пътувания. За ваше щастие тези пътешествия няма да останат само блянове, а ще се реализират на практика.

Риби

През 2017 г. ще гледате много сериозно на професионалното ви развитие и ще сте твърдо решени да достигнете неподозирани върхове. Искате да успеете, но лесно ще се ядосвате, когато нещата не се случват по вашия начин. Ще се почувствате стресирани, а шефът ви ще ви се стори по-критичен от обикновено.

Сатурн не ви дава нито миг почивка през последните две години, но ви е донесъл и много уроци. През 2017 г. ще се нагърбите с още отговорности, но този период на бурни промени и растящ куп от задачи е към своя край.

Ако сте на отговорна позиция, не бива да пренебрегвате подчинените си. Да, вие работите много, но лесно можете да забравите, че успехът е постигнат с общи усилия. Онези, които са положили основите на собствен бизнес, през 2017 г. ще постигнат първите си значителни успехи.

Накратко казано – годината ще е изпълнена с много работа и не обвинявайте никой друг – вие сами сте се нагърбили с нея.