Церемонията по връчването на короната на престижния конкурс "Мис Вселена" се състоя късно снощи в Лас Вегас.

Красивата дама, която стана притежателка на титлата, е 22-годишната южноафриканка Деми-Лей Нел-Петерс. Тя е инструктор по бойни изкуства и дипломиран специалист по бизнес мениджмънт.

Представителката на Република Южна Африка получи скъпоценна корона, правото да живее безплатно в Ню Йорк за година и рекламен договор, с който обикаля света и участва в различни благотворителни събития.

Нел Петерс отбеляза, че смята за най-важно да бъде уверена в себе си. Тя подчерта, че носителката на титлата би трябвало да може "да преодолява страховете си" и да помага на другите жени да правят същото. Младата жена преценява, че отговаря на критериите.

За първа подгласничка беше избрана 22-годишната "Мис Колумбия", Лаура Гонсалес, а за втора - 21-годишната "Мис Ямайка", Давина Бенет.

Именитият конкурс за красота води началото си от 1952 година. Той е сред четирите най-престижни подобни събития наред с "Мис Свят", „Мис Земя" и „Мис Интернешънъл".

Деветдесет и две жени от цял свят участваха в тазгодишното 66-о издание на конкурса "Мис Вселена", отбелязва Асошиейтед прес. За първи път в историята на конкурса в него участваха представители на Камбоджа, Лаос и Непал.