Съгласни ли сте с това, че най-щастливата възраст за мъжете е 40-те години? Оказва се, че има логично обяснение. Нещо повече, самите мъже признават, че 37 години е перфектната възраст. Защо? Това е периодът, когато все още са далеч от кризата на средната възраст, но всички привилегии са им в ръцете: кариера, силна връзка, деца.

Според статистиката на британското Министерството на околната среда, храните и селското стопанство, 43% от мъжете считат за най-щастливо събитие в живота си - раждането на дете, а 35% - създаването на семейство.
След 30 - 40 години, настъпва период в живота, когато хората преосмислят всичко, което е било преди. Мъж, който приема насериозно живота си, на 37 години вече се чувства уверен и успешен. Наличието на семейство и стабилна работа го лишава от стресови ситуации, в които се намират постоянно търсещите ги.

С други думи 37 години, е един щастлив период за мъжете, които водят правилен начин на живот и нещастен период за тези, които са наясно, че не са постигнали все още нищо значимо.

Какво бихме могли да кажем за жените?

Същите британски изследвания показват, че жените се чувстват най-щастливи след 40 години. Но има данни, че на 28 години те са напълно доволни от сексуалния си живот, на 29 – от кариерата, на 31 – от отношенията, на 32 - от семейството, на 33 – от финансовото си състояние.

Оказва се, че по време на пенсионирането си хората също изпитват истинско щастие! На около 65 години мъжете си дават бал 7-8 от 10-степенната скала. А една жена на тази възраст - оценка 7,6. Като правило, това се дължи на факта, че по-възрастните хора вече могат да се насладят не само на своя успех, но и на успеха на децата и внуците си.

Усещането за щастие се формира по много и различни показатели, следователно полът няма ключова роля. Ако човек се чувства успешен и в здравето, и в работата, и в семейството, степента на щастие ще бъде висока!