Помниш ли първата си любов?

Сякаш си беше най-лудият ти сън, като изключим, че всичко бе реално. Приказка, която имаше голяма вероятност да приключи и да те разбие на малки парченца. Това те накара да забравиш любовта и да съжаляваш за всичките си избори. Но това е животът.

Не знаеш на кого ще се натъкнеш и във всеки един момент можеш да срещнеш любовта и да разбереш защо не трябва да се предаваш.

Но ето защо, когато вторият път е много по-прекрасно от първата любов:

1. Ти си по-силна

Първата ти любов може да те е наранила, но това те е направило по-мъдра, силна и по-добра. Страдала си, но си научила и доста уроци. Разбрала си, че в живота планове няма и трябва да приемеш промяната такава, каквато е.

2. Връзката е по-дълбока и значителна

Вече си се влюбвала, но тази любов е била много по-различна. Първата е била невинна, детска и наивна, не си знаела нищо. За щастие, вече си научила нещата, които тогава е нямало как да разбереш.

3. Чувстваш се по-сигурна

Първата любов е разбила сърцето ти, но втората ще събере и сглоби всички онези малки парченца от теб, за да можеш да си щастлива отново. Отдай се отново на това невероятно изживяване и забрави за загубената надежда. Време е да се почувстваш по-сигурна и обичана, а не е ли това именно нещото, което винаги си искала? 

4. Втората любов ти предлага всичко, което първата не е успяла

Всичко, което ти е липсвало преди, сега е тук, до теб и с теб. Разбрала си, че истинската любов съществува, а голяма част от неизменните неща с нея са компромисите, времето, което да прекарвате заедно и общите мечти. Вече знаеш, че ако мечтаеш достатъчно силно, за да постигнеш всичко.

5. Намираш удоволствие в малките неща

Срещнала си любовта на живота си и тя няма нищо общо с първата, защото сега се чувстваш така, сякаш наистина летиш и знаеш, че има кой да те хване.

6. Вие сте напълно отдадени един на друг

Когато загубиш някого, осъзнаваш колко е важно да се държиш за човека, когото обичаш. Това е показателно защо връзката ви е по-здрава, когато се влюбиш за втори път.

Защо ли? Защото думите нямат силата да опишат чувствата ти към него.

7. Вие сте двете части на едно цяло

Първата любов е наивна и невинна. Случва се прекалено бързо. Това, което знаеш е, че някой ти е завъртял главата и не можеш да мислиш за друго. Но при втората нещата стоят по малко по-различен начин. Просто е по-различна. Ти си по-зряла, връзката ви също, защото самите вие сте съвместими и се стремите към едни и същи неща. 

8. Чувстваш, че всичко е наред

И това е точно така! Преди си смятала, че никога няма да намериш човек като първата си любов и това до някаква степен е било вярно. Защото втория път откриваш точно това, от което имаш нужда!