Всички баби и дядовци на планетата заслужават награда за своята мъдрост, неоценим труд и безгранична любов към внуците си. На много майки и татковци щеше им бъде много трудно да се справят без помощта на техните родители, които винаги са готови да се отзоват, когато имат нужда от тях.

Ученият Джонатан Лапук, специалист по болестта на Алцхаймер, провежда медицинско изследване, което потвърждава един интересен факт. Оказва се, че грижата за внуците предотвратява нарушаването на когнитивните функции при възрастните хора и намалява риска от сериозни заболявания, свързани с краткосрочната и дългосрочна им памет.

От резултатите на научните изследвания става ясно, че това да прекарват доста време заедно е полезно както за децата, така и за възрастните хора. От това общуване децата получават повече любов и опит, а бабите и дядовците - възможност да останат по-дълго активни и млади.

Грижата за внуците – не е лека работа, тя изисква внимание, концентрация и бистър ум. Освен това, децата се нуждаят от редовна физическа активност, която помага на възрастните хора да останат в отлична форма.

Разбира се, като всички добри неща, така и комуникацията на по-възрастното поколение с по-младите трябва да е в умерени количества. За да не се получи обратен ефект, бабите и дядовците не трябва да забравят за качествената си почивка и балансираното хранене. А мама и татко не бива да прекаляват и да оставят децата на грижите на възрастните си родители през цялата седмица, а да стеснят този времеви период само до 2-3 дни.