Ако сте обръщали внимание на снимки от червения килим, може би сте забелязвали, че някои от звездите носят обувки, които са поне с един размер по-големи от необходимото. Защо е така? Нова мода? Или пък някакъв таен трик, за който ние не знаем?

Е, днес ще ви обясним защо.

Много от холивудските звезди нарочно избират обувки, които са твърде дълги или твърде широки за стъпалата им. Причината е много проста – по този начин ще избегнат мазолите, предизвикани от твърде тесните обувки.

Все пак се очаква звездите да носят високи токчета с часове, нормално е краката им да се подуят и ако те изберат точния размер, след няколко часа обувките им ще отеснеят.

Ето защо звездите избират обувки, които са по-големи. Освен това по-широките обувки няма да оказват постоянен натиск върху най-нежните и чувствителни части на крака.

За да не се получи някой гаф и звездата да остане без обувки, стилистите слагат силиконови стелки в обувките. По този начин обувката прилепва добре на крака, но не ограничава кръвообращението и намалява подуването на краката.

Друг интересен трик, който звездите използват, е двойнозалепващото се тиксо. То също предпазва звездата да се превърне в Пепеляшка без обувка, но звучи доста неприятно. Цяла вечер да си със залепени крака? Не, благодаря.

Разбира се, преди повечето звезди носеха големи обувки с дълги рокли, които да прикрият луфта, който се образува между крака и задната част на обувката. Но днес никой не се притеснява да бъде разкрит и този трик е заприличал на истинска мода.

Е, след като вече знаете, един ден можете да приложите същия трик на някой бляскав червен килим.