Мрачно, хладно и студено - сезонът недвусмислено напомня за настъпващата зима. И макар да очаквам с нетърпение топлите вечери, когато ще бъдем сгушени в любимия човек с чаша топло какао, няма как да отрека, че зимата далеч не е любимият ми сезон.

Разбира се, навън всичко е потънало в бяло тишина, но ниските температури и брулещият вятър са най-големите врагове на кожата ми. Тя е суха и винаги е била такава. В момента съм на 32, но дори и когато бях тийнейджърка, нямах "удоволствието" да разбера какво значи акенична кожа, склонна към омазняване. И макар много мои приятелки да са ми завиждали, че никога не ми се е налагало да се боря с лъщящо лице, все по-често започвам да усещам следите на времето върху лицето си. А когато времето навън е студено, лицето ми жадно ми напомня, че се нуждае от нещо допълнително, за да изглежда добре и да предотврати появата на фини линии и дълбоки бръчки. 

Мога ли да забавя стареенето на кожата след 30-те?

Именно това беше въпросът, който си задавах често, дори прекалено често. Искаше ми се да имам вълшебна пръчка, с която да задържа еластичността и младежката пухкавост на кожата си, без да се налага да търся скъпи процедури. Но най-важното, което исках да знам е дали съществува серия грижа за лице, която да е насочена специално към загубата на хиалурон в кожата.

Търсенето ми се увенча с успех, когато открих Eucerin Hyaluron Filler за ефективно запълване на първи бръчки. Изненадах се приятно от големия избор на продукти от серията, която е създаден специално, за да възвърне младежкия вид на кожата и да запълни бръчките и фините линии. 

За себе си избрах да се доверя на дневен крем за суха кожа със SPF 15. Може би на някои от вас ще им се стори странен фактът, че слънцезащитният фактор е важен за мен дори и през зимните месеци. Истината е, че независимо от сезона, лицето ни е изложени на вредна слънчева светлина и се нуждае от защита.

За съжаление, кожата около очите ми е първата издайническа зона, която разказва за всички мои усмивки. Това е и зоната, която се нуждае от най-голяма подкрепа. Открих я в лицето на Hyaluron-Filler околоочен крем със SPF 15. А най-хубавото е, че коректорът ми "се разбира" отлично с него и не помръдва от мястото си през целия ден.

Разбира се, няма как да очакваме, че само един крем, който нанасяме сутрин, ще бъде достатъчен, за да преобрази лицето ни. Ето защо за втори съюзник избрах нощен крем Eucerim Hyaluron-Filler. Нанасям го вечер преди лягане на почистена кожа. Попива отлично и не оставя никакви следи по възглавницата. А на сутринта усещам кожата си пухкава и сияйна.

Тайната за красива кожа на всяка възраст

Признавам, че само след около 3 седмици употреба, Hyaluron-Filler остави следи върху лицето ми и то изглежда много по-свежо и без неприятни фини линии. Разбира се, резултатът не остана незабелязан от майка ми, която пожела да ѝ разкрия каква е тайната. 

Тогава отново се изправих пред предизвикателството да открия подходяща грижа за нейната възраст, а именно 58 години. Търсенето ми не продължи дълго, когато разбрах, че Eucerin предлагат специална серия, чиято основна цел е да оформи лицевия контур, да запълни дълбоките бръчка, като придаде лифтинг ефект. Hyaluron-Filler + Volume-Lift се оказа идеалният избор за моята майка. 

При нея отново се спряхме на печелившата комбинация - дневен, нощен и околоочен крем. 

Дневният и околоочен крем Hyaluron-Filler + Volume-Lift отново са със SPF 15. Тя ми сподели, че усеща лицето си отлично хидратирано през целия ден без неприятното опъване, което е така добре познато на хората със суха кожа. 

А майка ми ми разкри и тайната си за по-ефективно нанасяне на нощния крем. Когато измие лицето си, не го подсушава с кърпа, а изчаква около минутка и нанася крема върху влажната кожа. По този начин хидратацията в кожата се увеличава, за да изглеждат лицето още по-добре. 

Лицето ни заслужава повече

Рожденият ден на майка ми беше само преди няколко седмици и за първа година не бях изправена пред въпроса: "Какво да ѝ подаря?". Този път бях уверена, че ще открия идеалния подарък сред специалната серия на Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity

Избрах едно сладурско бижу в шишенце под формата на олио за лице. Употребата на подобни продукти често ме е плашила, защото някои от тях са били прекалено мазни и не са попивали в кожата ми. За мое огромно щастие се оказа, че олиото за лице с масло от бял трън, витамин Е и арганово масло се справя отлично и се абсорбира само за няколко минутки. А самото му нанасяне, както обясних и на майка ми, може да се превърне в приятен ритуал, свързан с масаж на лицето. След това лицето е еластично и подхранено.

Ето как двете с майка ми успяхме да излъжем годините и да заличим част от тях от лицата си. Все пак една дама никога не трябва да издава възрастта си, нали?