Фелисити Хъфман бе толкова ужасена от обвързване, че с Уилям Х. Мейси излизаха 15 години, преди тя да приеме предложенията му сериозно.

„Толкова се страхувах от брака, че си помислих, че бих предпочела да скоча пред автобус“, споделя тя през 2015г.

56-годишната Хъфман и 68-годишният Мейси се запознават в началото на 80-те години. За нея това е любов от пръв поглед.Това, което ги свързва, е любовта им към актьорството."Това е единственият език, който разбираме", споделя Мейси.

Така те стават двойка, но решават да го карат по-леко. Мейси моли Хъфман да се омъжи за него няколко пъти през годините, но актрисата, чиито собствени родители се развеждат, когато е бебе, не е склонна да се обвърже. Тя се притеснява, че ще загуби самоличността си в брака. "Мислех, че ще изчезна. Акциите на мъжете, когато се женят, се покачват. Акциите на жените намаляват", споделя тя.

След раздяла, продължила близо пет години, последвана от още едно предложение, Хъфман знае, че не може да каже не. „Най-накрая бях достатъчно умна, за да кажа: „Ще се омъжа за този човек или наистина ще го загубя завинаги“, обяснява тя.

“Имах много да уча преди да стана готова за брак и за това да се доверя на друг човек”, продължи Хофман. “Успях да разцъфтя от това.”

Мейси и Хъфман се женят на 6 септември 1997 г. и три години по-късно се ражда първото им дете, дъщеря София Грейс. През 2002 г. те посрещат втората си дъщеря Джорджия Грейс.

През 2009 г. те станаха втората двойка, получила звезди на холивудската Алея на славата в един и същ ден. А, когато разбират, че и двамата са номинирани за Еми през 2016 г., всеки казва на другия, че няма да спечелят. И двамата са прави.

Хъфман споделя, че обича да "прави всичко" със съпруга си. Някои от любимите им споделени забавления включват тичане, четене и ходене на пицария, когато излизат двамата.

Двойката отпразнува 20-тата си годишнина от сватбата на 6 септември 2017 г., а, за да я отбележи Хъфман пише в Инстаграм мила публикация с текст: „Ти ме заведе вкъщи през 1985 г. Ожени се за мен през 1997 г. Караш ме да се вълнувам всеки път, когато минаваш през врата. Благодаря ти, че се ожени за мен преди 20 години."

Мейси от своя страна отбеляза събитието с пост в Туитър: „На днешния ден преди двадесет години направих най-доброто нещо, което някога съм правил в живота си. Ожених се за Фелисити Хъфман“.