От „Черната пантера“ до „Дедпул 2“ и „Соло: История от „Междузвездни войни“ – 2018 определено ще бъде пълна с блокбъстъри. Вижте кои очакваме с най-голямо нетърпение!

 

Коко

Кога?

19 януари

Какво?

Най-новата анимация на Пиксар ще ни пренесе в страната на мъртвите, разказвайки ни историята на момче, попаднало в капан в отвъдния живот. Не очаквайте нищо прекалено мрачно – потапяйки ни в мексиканската култура, това филмче е ярък разказ за живота, музиката, съдбата и вечната любов. Все пак се очаква да пуснем и по някоя сълза.

Черната пантера

Кога?

12 февруари

Какво?

Първият цветнокож супергерой на Марвел ще заблести от големите екрани тази година. Черната пантера е не само супергерой, но и крал на цяла страна и определено очакваме нещо различно от вселената на Марвел след всички фантастични афро-футуристични кадри, които видяхме от снимките.

Формата на водата

Кога?

14 февруари

Какво?

Гилермо дел Торо се завръща с още един невероятен фантастичен свят. Ситуиран в Студената война, филмът проследява връзката между няма работничка (Сали Хокинс) в тайно предприятие и странен хуманоид амфибия (Дъг Джоунс), които са подлагани на експерименти от американското правителство. Мрачно красивият филм вече е хит по фестивалите и нямаме търпение да го гледаме.

Бръчка във времето

Кога?

23 март

Какво?

Базиран на научно-фантастичният роман на Маделин Ленгъл от 60-те, този филм ще ни въведе в невероятната вселена на междузвездното пътешествие на Мег Мъри (Сторм Рийд). Отправена на мисия да спаси баща си, Мег е съпроводена от трио астрални пътешественички (Опра Уинфри, Минди Калинг и Рийз Уидърспуун) и заедно се борят с мрака, който се опитва да повали вселената. Дързък и разпалващ въображението, този филм определено е нещо, което бихме гледали с голямо вълнение.

Играч първи, приготви се

Кога?

30 март

Какво?

Адаптацията на едноименния роман на Ърнест Клайн, този филм ни въвежда в дистопичното близко бъдеще и ни демонстрира безграничните възможности на виртуалния свят на име Оазис. Орфан Уейд Уотс (Тай Шеридан) прекарва цялото си свободно време, търсейки „подсказка“, оставена от създателя на Оазиса, който гарантира на открователя си пълен контрол, но се въвлича в битка за свободата. Режисьорът е Стивън Спилбърг, което определено прави очакванията ни още по-големи!

Чудовищно 3

Кога?

20 април

Какво?

Третият филм от поредицата пристига тази пролет. Засега филмът носи заглавието „Божествена частица“, но са възможни и промени – никой не знае какво можем да очакваме! Единственото известно е, че действието се разиграва в Международната космическа станция, където екипажът прави ужасяващо откритие. Очаквайте неочакваното!

Отмъстителите: Война без край

Кога?

27 април

Какво?

Нетърпението към този филм вече е огромно – в него ще видим всички герои от вселената на Марвел рамо до рамо. Екранният пантеон ще се изправи срещу Лудия Титан Танос и ще се опита да спре опитите му да открадне артефакт, който би пренаписал историята.

Соло: История от „Междузвездни войни"

Кога?

25 май

Какво?

Ранните дни на Хан Соло (Алден Еренрайх) и Ландо Калрисиан (Доналд Гловър). Засега не са разкрити много детайли, но сме сигурн, че филмът ще ни отговори на много въпроси, които оригиналните „Междузвездни войни“ ни накараха да си зададем. Възможно е да има и забавяне в премиерата, тъй като се е наложило някои сцени да бъдат снимани наново.

Дедпул 2

Кога?

1 юни

Какво?

Превърналият се в емблема герой на Раян Рейнолдс се завръща в кината през лятото. Не са ни известни много детайли от сюжета, но ако има същата енергия като първия, то със сигурност ще ни хареса.

Феноменалните 2

Кога?

13 юли

Какво?

След 14 години (да, наистина са толкова!), Пиксар се завръща към най-добрия си филм. Господин Феноменален сега е безработен и отглежда децата си. Докато съпругата му се бори с престъпленията, той се опитва да озапти свръхспособностите на децата си. Но когато новият злодей се появи, е време цялото семейство отново да предприеме действия.

Боен ангел

Кога?

20 юли

Какво?

Роза Салазар е героинята Алита в тази дълго време отлагана адаптация на мангата Gunnm или „Боен ангел Алита“. Филмът проследява андроидът Алита, която се събужда в постапокалиптичното бъдеще и се бори за оцеляването си. Оригиналът е страхотен и се надяваме и тази версия да не ни разочарова.

И още...

Втората половина от 2018 също е пълна с невероятни заглавия, макар и трейлърите им все още не са излязли. Ето какво очакваме:

Х-Мен: Мрачния Феникс (2 ноември): Правата на филмите за Х-мен най-вероятно ще се върнат при Марвел/Дисни и вероятно този ще е последният от Fox. И раздялата се случва подобаващо – с адаптация на легендарната сага за Мрачния феникс.

Фантастични животни и къде да ги намерим 2: Престъпленията на Гриндълуолд (16 ноември) – Следващата част от вълшебната поредица, предхождаща събитията от „Хари Потър“ ще ни покаже още приключения из магическа Америка, когато Нют Скамандър (Еди Редмейн) се съюзява с младия Албус Дъмбълдор (Джъд Лоу) в опити да залови злия черен магьосник Гриндълуолд (Джони Деп).

Трансформърс: Бъмбълбий (декември) – да, игралните филми за Трансформърс бяха ужасни, но промените в екипа ни дават добри надежди за този филм.

Аквамен (декември): Една от най-добрите части от „Лигата на справедливостта“ от 2017 беше въплъщението на Джейсън Момоа в Краля на Океаните и за щастие получаваме цял филм, фокусиран върху този герой. Ще видим повече от Атлантида, още от богатата митология на DC и – ако екипът си е взел поука от успеха на „Жената-чудо“ – повече сърдечни преживявания, преплетени в подводните варварски действия.