Август, както винаги, е доста труден месец за Раците, защото включва финансовата ос, която отговаря за нашите ресурси и енергийни запаси. Ето защо на 4 август, Новолуние в Лъв, ще трябва да преразгледате парите си и е вероятно да решите да поговорите с вашия мениджър или съпруг за това как е разпределен бюджетът ви.

Хороскопът на Рака за август 2024 г. ви съветва да забравите за всички проблеми. Работата и домашните задължения остават на заден план, време е за почивка. Ако не можете да отидете на море, трябва да организирате занимания за свободното време в непосредствена близост до къщата. Под влиянието на Слънцето в Лъв спокойният Рак се преобразява напълно. Представите за себе си се променят, появява се желание да шокира другите. Време е да придобиете нови навици, да станете по-спокойни в поведението и общуването. Що се отнася до парите, Ракът ще трябва да намали разходите си. Кризисният момент ще бъде пълнолунието през август, когато мислите са далеч от реалността. За да се избегнат спонтанните разходи, е по-добре да отидете в магазина с предварително изготвен списък.

Август е последният месец от годината, когато можете да направите нещо важно в живота си. в противен случай през септември самата Вселена ще превземе живота ви.
Изводът е, че през септември ще започне необичайно дълъг транзит на Марс във вашия знак, който ще продължи до края на април 2025 г. Ще имате период на голямо напрежение, но през август ще решите с какво ще бъде свързан той. Дали ще бъде битка за бъдещо щастие или опит да се задържите в разклатения свят, който имате.

В началото на август личните интереси ще станат особено важни, общуването ще се сведе до тесен кръг от хора. Искате да прекарвате повече време у дома, вършейки обикновени неща. Според хороскопа на Рака ще можете да се отпуснете и да се заредите със сили, с една дума, да презаредите батериите си. Скоро темпото на живот забележимо ще се увеличи, спокойните дни ще останат в миналото. Тъй като влиянието на Венера в Дева се проявява чрез благоразумие, ще бъде възможно да останете в рамките на бюджета. Раците ще могат да разпознават измамата и няма да инвестират в съмнителни проекти. Що се отнася до разходите за образование и закупуването на професионална литература, тук не е необходимо да се пести. Тези инвестиции ще бъдат печеливши в дългосрочен план.

Важно е да се отбележи, че ретрограден Меркурий от 4 август до 28 август изглежда ще ви помоли да преразгледате не само разходите си, но и самочувствието си. Към кого от роднините и приятелите си харчите енергия, може би трябва да сте по-внимателни към ресурса си. Вие не сте вечни, трябва да цените и уважавате енергията си, както и това, с което се храните. Вероятно през август дори ще преразгледате диетата си и ще се върнете към храните, които сте яли преди.

Съвпад на Юпитер и Марс за Рак

Запознанствата в средата на месеца ще бъдат полезни в бъдеще, няма как да избегнете обществото. Трябва да внимавате с думите: точните и добре изказани фрази ще ви помогнат да привлечете вниманието на важни хора. Общият хороскоп на Рака за август 2024 г. обещава кариерен растеж и високи доходи. Това обаче е едно прекрасно бъдеще, за да го доближите, трябва да водите активен социален живот. Тъй като Меркурий в Дева означава прогрес, всички действия ще бъдат със знак плюс. Въпреки че сега решението изглежда преждевременно и безполезно, ситуацията скоро ще се промени. Ако ви предстои служебно пътуване или пътуване по лични причини, Ракът не бива да се съмнява в успеха му. Трябва обаче да сте по-внимателни с документите и парите, тук са вероятни проблеми.

Очаква ви неочакван пробив между 13 и 18 август, когато Марс ще се свърже с Юпитер във вашия сектор на миналото и определени тайни. Това означава, че ще имате момент на напредък в работата си, но това ще се дължи отчасти на доста дълго време, което сте вършили.
Марс също може да ви донесе изцеление, но то ще дойде чрез тежко възпаление или актуализиране на проблем, който сте имали преди. Например, ако стомахът ви притеснява, тогава може да настъпи отравяне и тогава ще разберете, че е време да се прегледате. Между другото, ако не направите това сега, през декември ще трябва да го направите отново и проблемът може да е по-сериозен.
Активното завършване на август показва предстоящи промени. Периодът на спокойствие е към своя край, време е да ускорите малко темпото. Според хороскопа за август за Рака е важен резултатът, а не външните ефекти. Това обаче не отменя необходимостта да изглеждате добре: безупречността в облеклото говори за способността да организирате себе си и живота си. Позицията на Марс в Близнаци ви позволява да се надявате на най-доброто, когато се случват приятни инциденти. Депресираните Раци ще вярват в късмета и ще виждат светлина в края на тунела. Със сигурност ще има изход от трудна ситуация, освен това това е повод да проверите силите си и да придобиете нов опит. Дори неразположението се понася по-лесно, ако останете оптимисти.
Месецът завършва с Пълнолуние във Водолей, което настъпва на 18 август във вашия кризисен сектор. Бъдете внимателни, защото е възможно да ви очаква сериозна промяна в парично отношение - може би получаване на капитал, голяма сума, инвестиране на наследство или ипотека.
Въпреки това, за много Раци въпросът за здравето отново ще бъде актуален - вероятна е операция, защото същият този сектор отговаря за хирургията.