В днешния ден, екипът на Dama.bg реши да ви поглези с нещо вкусно, бързо и лесно, чак от Франция. Представяме ви изумителните препечени хлебни рулца, които ще ви накарат да си оближете пръстите!

Необходими продукти:

8 филийки бял хляб
ниско маслено крема сирене
ягоди и/или Нутела
2 яйца
3 с.л. мляко
1/3 чаша захар
1 с.л. канела на прах
масло за намазване на тигана

Начин на приготвяне:
  1. Изрежете коричките на всяка филия хляб и я изравнете с точилка.


  2. Поставете около 1-2 супени лъжици от вашия избор (крема сирене + ягоди или Nutella + ягоди) върху единия край на всяка филия хляб.

  3. Завийте ролцата.

  4. В плитка купа разбийте яйцата и млякото, докато се смесят добре. В отделна плитка купа смесете захарта и канелата.
  5. Загрейте тигана на средна температура и оставете една супена лъжица масло да се стопи.
  6. Потопете всяко хлебно рулце в купата с яйцата, а после ги поставете в тигана. Рулцата трябва да станат златисто-кафяви от всички страни, като на страната трябва да се отделят по около 2 минути. Добавете масло в тигана, ако е необходимо.

  7. Поставете изпържените рулца от тигана право в купата с канела и захар, и ги отъркаляйте, докато не се покрият напълно със сместа.


  8. Може да ги сервирате със сироп, но и сами по себе си за изключително добър избор.